search
Nieuwe details over 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Nieuwe details over 'Star Trek: Discovery'

En waarom nou dat uitstel?

We zagen het al in de trailer: Star Trek: Discovery heeft een hoofdpersoon (Michael Burnham, gespeeld door Sonequa Martin-Green) met een connectie met de Vulcans. Niet alleen legt actrice Martin-Green dat toe, ook leren we iets over de reden achter het uitstel.


Aan Entertainment Weekly legt Green uit dat haar personage mens is, maar als kind aan de Vulcan Learning Center studeerde en als jonge vrouw aan de Vulcan Science Academy. Daarmee is ze de eerste mens in de franchise die dat mocht. Haar personage wordt verder als volgt omschreven:

"Ik ben de eerste officier van de U.S.S. Shenzou, die als kapitein Philippa Georgiou heeft, die gespeeld wordt door de buitengewone Michelle Yeoh. Ik heb een innerlijke oorlog en het is een reis van zelfontdekking, en uitvogelen wat het betekent om te leven, mens te zijn, voor Starfleet te werken en wat het betekent om een held te zijn."

Verder vertellen showrunners Aaron Harberts en Gretchen J. Berg in een ander interview met Entertainment Weekly over het uitstel. "Er zit zoveel kunstzinnigheid en op maat gemaakt handwerk in elk object dat je te zien krijgt, elk kostuum, elke set. De dingen moeten ontworpen worden en gemaakt," legt Harberts uit. "We lieten een kostuumdesigner naar Zwitserland gaan, om de stof op te halen voor de Starfleet-kostuums. Meerdere items op onze uniformen zijn met 3D-printers gemaakt. Sommige van onze sets kosten wel zes weken om te maken. CBS gaf ons de tijd en het geld om iets te maken wat fans de moeite waard gaan vinden."

En Berg vertelde dat het te maken heeft met de originaliteit van de serie. "En dus moet het allemaal in elkaar passen. En dat doet het. Ik ben zo trots op wat op het scherm zit, het is zo mooi en het neemt wereldbouwen naar een heel nieuw niveau."

Vanaf 24 september te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen