search
'Star Trek: Discovery' dumpt regel franchise
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' dumpt regel franchise

Na 51 jaar mag het ineens wel.

Meer dan vijftig jaar lang was er een regel in de Star Trek-franchise, die verbroken wordt met Discovery. De bedoeling is dat de personages wel ruzie kunnen maken, wat eerder nooit mocht in de franchise. Bedenker Gene Roddenberry wilde dat namelijk niet: hij wilde een mooi toekomstbeeld schetsen waarin mensen hun eigen fouten konden overstijgen en dus geen ruzies maakten.


Showrunners Aaron Harverts en Gretchen J. Berg leggen echter uit dat Discovery dat anders gaat doen. "We proberen gecompliceerde verhalen te vertellen, met personages met een sterke mening en passie. Mensen moeten fouten maken - die worden in de toekomst nog altijd gemaakt. We maken nog altijd ruzie in de toekomst. De regels van Starfleet blijven hetzelfde. Maar ondanks dat we mens of buitenaards zijn op meerdere manieren, is geen van ons perfect."

De afleveringen gaan verder niet op zichzelf staan, dus gaat de bemanning van het schip dus niet elke week weer een nieuwe beschaving zien. Daarvoor was er dus ook meer drama tussen de personages nodig. Dat zien we in september!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen