search

Ons nieuws van maandag 26 juni 2017

Welk 'Game of Thrones'-personage is het belangrijkst?
Series / Nieuws

Welk 'Game of Thrones'-personage is het belangrijkst?

Ben jij het er mee eens?

De wereld van Game of Thrones bestaat uit heel wat uiteenlopende personages. Iedereen heeft wel een favoriet. Via een online onderzoek wordt duidelijk dat het Tyrion in ieder geval het belangrijkst is. Op zich niet zo heel verrassend.

De statistieken van Looker wijzen uit dat het personage van Peter Dinklage in de meeste afleveringen heeft gespeeld. Ook heeft hij de meeste schermtijd. Na Tyrion volgen de personages Cersei (Lena Headey), Daenerys (Emilia Clarke) en Jon Snow (Kit Harington). Ondanks dat er geen echte hoofdrolspelers zijn, net als in de boeken, kunnen deze vier personages dus wel als de dragende personen gezien worden.

Tyrion was te zien in 54 van de 60 afleveringen, twee meer dan Cersei en vijf meer dan Jon en Daenerys. De gezusters Stark komen tot 43 afleveringen. Opvallend is dat Jorah Mormont (42 afleveringen) en Theon Greyjoy (39 afleveringen) tot nog flink wat afleveringen komen.

Wat betreft schermtijd komt Tyrion tot 293 minuten, gevolgd door Jon (268 minuten) en Daenerys (221 minuten). Opvallend is ook het aandeel van Sean Beans Ned Stark. Ondanks zijn vroegtijdige afscheid komt hij tot 99 minuten.

Hoe het aandeel van de verschillende personages is verdeeld in de laatste twee seizoenen zie je vanaf 16 juli (seizoen 7) en vermoedelijk ergens in 2019 (seizoen 8).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Girlboss stopt er mee na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Girlboss stopt er mee na slechts één seizoen

Een Netflix cancelt er misschien nog wel een paar...

Geoffrey Ketels

Netflix heeft bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt op de serie 'Girlboss'. Dit betekent dat het Netflix project het slechts één seizoen vol heeft weten te houden. Het cancellen van Girlboss komt er nadat eerder ook Sense8 evenals The Get Down naar de eeuwige jachtvelden werden verwezen.

In het eerste seizoen van Girlboss (welke bestond uit in totaal 13 afleveringen) volgden we een opstandige anarchiste die zichzelf wist om te toveren tot een succesvolle zakenvrouw. Ze deed dit door het verkopen van vintage kleding via het internet. De reeks was geschreven door Kay Cannon (bekend van onder meer Pitch Perfect) die ook als executive producer was aangesteld.

Dat ook Girlboss geen vervolg krijgt lijkt op het eerste zicht misschien een beetje verrassend, maar fans voelden de bui na een recente uitspraak van Netflix SEO Reed Hastings misschien wel al hangen. Hij gaf namelijk aan dat hij het gevoel had dat er niet genoeg slecht presterende series waren gecancelled.

"Ik probeer ons content team altijd tot het uiterste te drijven. We moeten meer risico's nemen, meer gekke dingen uitproberen en vooral vaker slechte series durven cancellen. Alleen op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze dienst zo optimaal mogelijk houden", aldus de CEO.

Was jij een fan van de serie Girlboss en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' dumpt regel franchise
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' dumpt regel franchise

Na 51 jaar mag het ineens wel.

Meer dan vijftig jaar lang was er een regel in de Star Trek-franchise, die verbroken wordt met Discovery. De bedoeling is dat de personages wel ruzie kunnen maken, wat eerder nooit mocht in de franchise. Bedenker Gene Roddenberry wilde dat namelijk niet: hij wilde een mooi toekomstbeeld schetsen waarin mensen hun eigen fouten konden overstijgen en dus geen ruzies maakten.

Showrunners Aaron Harverts en Gretchen J. Berg leggen echter uit dat Discovery dat anders gaat doen. "We proberen gecompliceerde verhalen te vertellen, met personages met een sterke mening en passie. Mensen moeten fouten maken - die worden in de toekomst nog altijd gemaakt. We maken nog altijd ruzie in de toekomst. De regels van Starfleet blijven hetzelfde. Maar ondanks dat we mens of buitenaards zijn op meerdere manieren, is geen van ons perfect."

De afleveringen gaan verder niet op zichzelf staan, dus gaat de bemanning van het schip dus niet elke week weer een nieuwe beschaving zien. Daarvoor was er dus ook meer drama tussen de personages nodig. Dat zien we in september!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Westworld' veel ambitieuzer
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Westworld' veel ambitieuzer

De hoop is om het lange wachten meer dan de moeite waard te maken.

Het volgende seizoen van HBO-hit Westworld moet veel ambitieuzer worden dan het toch al ambitieuze eerste. Dat laat bedenker en showrunner Jonathan Nolan weten. Hij beloofde dat het lange wachten - tot 2018 - beloond wordt.

"Het is een ambitieus seizoen. We wisten altijd al dat we wilden dat er nog veel meer op het spel zou komen te staan, en dat het veel grootschaliger moest worden, en dat houdt in dat de productie ook groter wordt. We hebben een buitengewoon getalenteerde groep schrijvers, regisseurs en crewleden die terugkomen en ik denk en hoop dat het nieuwe seizoen dan ook dubbel zo ambitieus zal blijken als het eerst," aldus Nolan.

Van de nieuwe reeks weten we vrijwel niks, behalve dat er meer antwoorden moeten komen op de vragen die de eerste afleveringen opwierpen. Het seizoen pikt het verhaal ook niet direct na het eind van het eerste seizoen op.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen