search
Girlboss stopt er mee na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Girlboss stopt er mee na slechts één seizoen

Een Netflix cancelt er misschien nog wel een paar...

Geoffrey Ketels

Netflix heeft bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt op de serie 'Girlboss'. Dit betekent dat het Netflix project het slechts één seizoen vol heeft weten te houden. Het cancellen van Girlboss komt er nadat eerder ook Sense8 evenals The Get Down naar de eeuwige jachtvelden werden verwezen.


In het eerste seizoen van Girlboss (welke bestond uit in totaal 13 afleveringen) volgden we een opstandige anarchiste die zichzelf wist om te toveren tot een succesvolle zakenvrouw. Ze deed dit door het verkopen van vintage kleding via het internet. De reeks was geschreven door Kay Cannon (bekend van onder meer Pitch Perfect) die ook als executive producer was aangesteld.

Dat ook Girlboss geen vervolg krijgt lijkt op het eerste zicht misschien een beetje verrassend, maar fans voelden de bui na een recente uitspraak van Netflix SEO Reed Hastings misschien wel al hangen. Hij gaf namelijk aan dat hij het gevoel had dat er niet genoeg slecht presterende series waren gecancelled.

"Ik probeer ons content team altijd tot het uiterste te drijven. We moeten meer risico's nemen, meer gekke dingen uitproberen en vooral vaker slechte series durven cancellen. Alleen op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze dienst zo optimaal mogelijk houden", aldus de CEO.

Was jij een fan van de serie Girlboss en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen