Welk 'Game of Thrones'-personage is het belangrijkst?

Het belangrijkste 'Game of Thrones'-personage?

Ben jij het er mee eens?

Bram de Groot, 26 juni 2017 om 19:00

De wereld van Game of Thrones bestaat uit heel wat uiteenlopende personages. Iedereen heeft wel een favoriet. Via een online onderzoek wordt duidelijk dat het Tyrion in ieder geval het belangrijkst is. Op zich niet zo heel verrassend.
De statistieken van Looker wijzen uit dat het personage van Peter Dinklage in de meeste afleveringen heeft gespeeld. Ook heeft hij de meeste schermtijd. Na Tyrion volgen de personages Cersei (Lena Headey), Daenerys (Emilia Clarke) en Jon Snow (Kit Harington). Ondanks dat er geen echte hoofdrolspelers zijn, net als in de boeken, kunnen deze vier personages dus wel als de dragende personen gezien worden.

Tyrion was te zien in 54 van de 60 afleveringen, twee meer dan Cersei en vijf meer dan Jon en Daenerys. De gezusters Stark komen tot 43 afleveringen. Opvallend is dat Jorah Mormont (42 afleveringen) en Theon Greyjoy (39 afleveringen) tot nog flink wat afleveringen komen.

Wat betreft schermtijd komt Tyrion tot 293 minuten, gevolgd door Jon (268 minuten) en Daenerys (221 minuten). Opvallend is ook het aandeel van Sean Beans Ned Stark. Ondanks zijn vroegtijdige afscheid komt hij tot 99 minuten.

Hoe het aandeel van de verschillende personages is verdeeld in de laatste twee seizoenen zie je vanaf 16 juli (seizoen 7) en vermoedelijk ergens in 2019 (seizoen 8).

Bron: Looker

Lees meer over: Game of Thrones, Doden, HBO, Carice van Houten, George R R Martin, Emilia Clarke, Kit Harington, Peter Dinklage, DB Weiss, Sean Bean, Jack Gleeson

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws