search
Showrunner wil stoppen met 'Sherlock'
Series / Nieuws

Showrunner wil stoppen met 'Sherlock'

De tijd lijkt aangebroken te zijn...

Mark Gatiss, een van de bedenkers van BBC-serie Sherlock, denkt dat het na zeven jaar, vier seizoenen en dertien afleveringen, wellicht tijd is om ermee te stoppen. Dat vertelde hij tijdens een podcast van A Stab in the Dark.


"Het was erg moeilijk om de vorige reeks gemaakt te krijgen, vanwege de beschikbaarheid van Martin [Freeman] en Benedict [Cumberbatch]. En die van Steven [Moffat] en mij. Er is altijd dat Fawlty Towers-principe van 'Laat het maar gewoon zitten'. We hebben al een tijdje de sleutels van Baker Street gehad, maar een van de mooie dingen is dat ze altijd gedeeld worden. Ze zijn toen wij de serie maakten ook al gedeeld. En er is niets mis mee om nu te zeggen, 'Dit was onze versie, nu mag iemand anders zijn of haar versie maken.'"

Het is niet voor het eerst dat Gatiss die woorden uitspreekt, eerder al vertelde hij dat het wellicht tijd is om ermee te stoppen. Dat kan ook, gezien het einde van het vierde seizoen. Uiteindelijk zal de tijd het ons leren, want er schijnt wel getekend te zijn voor een vijfde reeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen