'Game of Thrones'-showrunners maken nieuwe serie

Een heel nieuwe wereld voor HBO.

Jim Pedd, 21-07-2017 10:15

Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss hebben een nieuw project gevonden bij HBO. Ondanks dat het nog tot 2018 of 2019 zal duren voordat de serie af is, heeft HBO alvast groen licht gegeven voor een eerste seizoen van een nieuwe originele serie.
Benioff en Weiss willen straks Confederate gaan maken, een serie die zich afspeelt in een alternatieve tijdlijn. In die serie hebben de zuidelijke Amerikaanse staten de burgeroorlog gewonnen en zich succesvol afgescheiden van de Union. In hun land is slavernij nog altijd legaal en een modern instituut geworden. Het verhaal volgt een reeks personages van beide kanten van de Mason-Dixon Demilitarised Zone - vrijheidsstrijders, slavenjagers, politici, journalisten enzovoorts.

Het concept van Confederate ontstond als een film, maar "onze ervaring bij Thrones overtuigde ons dat niemand een groter en beter canvas biedt dan HBO. Er zitten geen draken of White Walkers in deze serie, maar we bouwen aan een wereld," aldus Benioff en Weiss in een statement.

De productie gaat direct na het einde van het laatste seizoen van Game of Thrones van start.

Lees meer over: HBO, Casey Bloys, DB Weiss, David Benioff, Serie, Franchise, Confederate

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ontdek nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Ontdek nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix