Tv-serie op Blu-Ray: Supergirl

Melissa Benoist strak in pak.

Bram de Groot, 23-07-2017 13:00

Bedenker: Craig Sweeny | Cast: Melissa Benoist (Kara Zor-El / Kara Danvers / Supergirl), Mehcad Brooks (James Olsen / Guardian), Chyler Leigh (Alex Danvers), Jeremy Jordan (Winslow "Winn" Schott), David Harewood (J'onn J'onzz / Martian Manhunter) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: CBS | The CW
Waar DC het op het witte doek nog niet helemaal op orde lijkt te hebben, weet de tv-afdeling het zogenoemde Arrowverse steeds verder uit te breiden. Maar ook dit ging met stapjes. De DC-serie Supergirl werd in eerste instantie los gelanceerd op een andere tv-zender, maar nadat de serie met Melissa Benoist als de heldin een succes bleek werd ze toegevoegd aan de reeks met Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow.

Onlangs bracht Warner Bros. Supergirl uit op Blu-ray. Hieronder de trailer, gevolgd door een blik op de uitgave.In Supergirl ontsnapte de twaalfjarige Kara van de gedoemde planeet Krypton met de hulp van haar ouders op hetzelfde moment als baby Kal-El. Beschermd en opgevoed op Aarde door haar pleeggezin, de familie Danvers, groeide Kara op in de schaduw van haar pleegzus, Alex en leerde ze haar krachten te verbergen om haar identiteit verborgen te houden. Jaren later, op vierentwintigjarige leeftijd, woont Kara in National City als assistent van mediamagnaat Cat Grant, die net de voormalige Daily Planet fotograaf Jimmy Olsen heeft aangenomen als haar nieuwe art director.Serie: Supergirl - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 20 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888222249 | Release: juli 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Blu-ray schijven van Supergirl zitten vastgeklikt in standaard Blu-ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de case staan de Engelstalige titels aangegeven per disc, plus een overzicht van het bonusmateriaal en een blik op de belangrijkste cast.

De 20 afleveringen van Supergirl staan verspreid over drie schijven. De beeldkwaliteit mag meer dan fraai genoemd worden. Vooral de mooie scherpte valt op en het is toch iedere keer weer fijn om een serie in High Def te zien. De kleuren zijn ook erg fraai, al doet de serie - net als de andere Arrowverse series - wat soapie aan. Maar dat mag de pret niet drukken. Tel daarbij een prima geluidstrack op en je kunt de DC-serie lekker wegkijken.

Extra's
Naast heel wat verwijderde scènes op de afzonderlijke schijven staan de voornaamste extra's op de derde schijf. De eerste is een registratie van Comic Con 2015, gevolgd door de twee featurettes The Man From Mars en A World Left Behind: Krypton van beiden 10 minuten. De eerste werpt een blik op het personage Martian Manhunter, a.k.a. J'onn J'onzz, gespeeld door David Harewood en de tweede kijkt naar het thuis van Kara Zor-El / Supergirl. Ook is er een gag reel te bekijken.

Seizoen 2 reeds uitgezonden; derde onderweg
Het tweede seizoen, met 22 afleveringen, is ondertussen door The CW uitgezonden. Een derde is uiteraard onderweg. Opvallend is dat de kijkcijfers fors zijn gedaald, maar dit heeft ook te maken met de verschuiving van de serie, van CBS naar The CW. Een derde seizoen is aangekondigd voor 9 oktober.

Hieronder de trailer voor seizoen 2, waarin ook haar neef te zien is.


Lees meer over: Blu Ray, Dvd, Review, Supergirl, Melissa Benoist, David Harewood, Homeland, Martian Manhunter

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam