search
Waarom 'Y: The Last Man' uitgesteld werd
Series / Nieuws

Waarom 'Y: The Last Man' uitgesteld werd

Het heeft te maken met... de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De live-action verfilming van Y: The Last Man zit er al zo lang aan te komen, dat we het nauwelijks gemerkt hadden dat FX de serie uitstelde. De reden blijkt te maken te hebben met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Schrijver Michael Green vertelt dat hij de pilot compleet opnieuw ontwikkelde door de manier waarop Donald Trump campagne voerde.


Tegenover The Hollywood Reporter vertelde Green dat de misogynie die de verkiezingscampagne kenmerkte, hem opnieuw deed na te denken over een verhaal met alleen vrouwen. "Het zou een heel andere serie zijn geweest met andere processen, als de verkiezingen niet zo waren als ze nu zijn gegaan. Ik moest het script een paar maanden neerleggen en opnieuw nadenken over de toon, omdat het iets heel anders werd, een gewelddadig protest. Het kon niet niet politiek zijn en dat moest ik omarmen, maar om dat te doen moest ik een manier vinden om mijn eigen onvrede en woede erin te stoppen. En ik stopte er zelfs bijna mee."

Y: The Last Man is een comicserie die draaide om de nasleep van een apocalyptische gebeurtenis waarbij vrijwel elke man op Aarde tegelijk doodging. Op een jonge man genaamd Yorick en zijn aapje Ampersand na. Het duo reist samen met een geheim agent en jonge dokter door het land op zoek naar Yoricks vriendin Beth en om de oorzaak van de gebeurtenissen te vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen