search

Ons nieuws van woensdag 26 juli 2017

Tom Felton niet in vierde seizoen van 'The Flash'?
Series / Nieuws

Tom Felton niet in vierde seizoen van 'The Flash'?

De acteur belande in seizoen 3 eigenlijk al een beetje op de achtergrond...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Ondanks het feit dat Team Flash een hechte groep is valt het niet te ontkennen dat de cast elk seizoen wel enkele veranderingen doormaakt. Misschien is het ook omwille van deze reden dat we er niet van moeten opkijken dat Julian Albert (Tom Felton) niet te zien zal zijn in het vierde seizoen van 'The Flash'.

Het was Entertainment Weekly die uitpakte met het nieuws dat Felton dit seizoen geen series regular is. Dit betekent meer dan waarschijnlijk dat de acteur niet of slechts zeer beperkt te zien zal zijn in het vierde seizoen van de reeks.

Julian vormde een vaste waarde in de storyline van het derde seizoen van The Flash. Zijn kortstondige relatie met Caitlin Snow (gespeeld door Danielle Panabaker) kwam tot een abrupt einde toen ze veranderde in Killer Frost. Het gevolg van het afspringen van deze relatie was dat Julian naar het einde van het derde seizoen toe meer en meer op de achtergrond belande.

Ben jij een fan van Tom Felton en zal je hem missen als series regular in The Flash?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek meer van Hailey Upton in seizoen 5 Chicago P.D.
Series / Nieuws

Ontdek meer van Hailey Upton in seizoen 5 Chicago P.D.

Kan ze het vertrek van Sophia Bush opvangen?

Geoffrey Ketels

Het grote nieuws naar aanleiding van het vijfde seizoen van Chicago P.D. is dat er afscheid moet worden genomen van het personage van Sophia Bush, namelijk Erin Lindsay. De actrice heeft eerder bekend gemaakt dat ze zich wil richten op andere projecten.

Toch hoeven fans niet meteen te wanhopen, want een andere actrice komt in de spotlight te staan. Tracy Spiradakos, de actrice die in de laatste drie afleveringen van het voorbije seizoen van Chicago Fire te zien was krijgt een permanente functie in het team. Ze wordt dan ook gepromoveerd tot series regular in het vijfde seizoen van Chicago P.D.

Eerder raakte ook reeds bekend dat Jon Seda terugkeert naar de serie. Hij neemt zijn rol terug op als Antonio Dawson nadat hij even een korte uitstap maakte naar het inmiddels stopgezette Chicago Justice.

Actrice Spiridakos verwierf de meeste bekendheid voor haar rol als Charlie in NBC's Revolution. Ze verscheen eerder ook reeds in MacGyver en Bates Motel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix werkt samen met 'Simpsons'-bedenker aan serie
Series / Nieuws

Netflix werkt samen met 'Simpsons'-bedenker aan serie

Matt Groening was eerder ook medeverantwoordelijk voor Futurama.

Netflix heeft officieel het groene licht gegeven voor twintig afleveringen van Disenchantment, een voor volwassenen bedoelde geanimeerde komische fantasy-serie van The Simpsons- en Futurama-bedenker Matt Groening.

Disenchantment speelt zich af in het vervallen middeleeuwse koninkrijk Dreamland en richt zich op de avonturen van de jonge, alcoholistische prinses Bean (Abbi Jaconson), haar elfenvriendje Elfo (Nat Faxon) en haar persoonlijke demon Luci (Eric Andre).

Het vreemde drietal komt op hun pad trollen, feeën, dwergen, walrussen en menselijke idioten tegen. John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding en Lucy Montgomery zullen allen stemmen inspreken.

Groening en Josh Weinstein zullen dienst doen als uitvoerend producenten. De twintig afleveringen zullen verdeeld over twee seizoenen (van elk tien afleveringen) worden uitgezonden. Het eerste seizoen wordt verwacht in 2018.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 4

Nieuwe seizoen eindelijk in Nederland te koop.

Bedenker: John Fawcett, Graeme Manson | Cast: Tatiana Maslany (Sarah Manning), Jordan Gavaris (Felix Dawkins), Maria Doyle Kennedy (Siobhan Sadler), Kristian Bruun (Donnie Hendrix) e.a. | Uitzending: 2013 - heden | Tv-zenders: BBC / Space

Eindelijk, nu het vijfde seizoen van Orphan Black begonnen is in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we hier in Nederland de vierde reeks kopen. De Dvd's liggen sinds kort in de winkel en passen wederom perfect bij de andere reeksen, mede doordat het gaat om eenzelfde type stack-pack.

Het leven lijkt Sarah Manning eindelijk toe te lachen. Aan het einde van het derde seizoen is ze naar IJsland gevlucht en daar heeft ze de rust gevonden die ze nodig heeft. Maar lang duurt het niet. Neolution komt achter haar verblijfplaats en Sarah is opnieuw gedwongen om te vluchten. Ze gaat op zoek naar een mysterieuze bondgenoot, iemand die iets te maken heeft met de allereerste kloon, degene met wie het allemaal begon… Terwijl Cosima wanhopig probeert haar ziekte te genezen en Alisons loyaliteit aan haar zussen op de proef wordt gesteld, beseft Sarah dat er maar één manier is om Neolution te verslaan: de geheimen uit het verleden ontrafelen!

Het vierde seizoen werd goed ontvangen. Op RottenTomatoes heeft het een score van 97 procent, waarbij critici gemiddeld een 8,1 van de 10 geven. De consensus: "Orphan Black maakt een 180-graden draai en keert terug naar zijn wortels met een experimenteel vierde seizoen dat dieper kijkt naar het vreemd en innovatieve uitgangspunt van serie."Dvd: Orphan Black - seizoen 4 | Aantal discs 3x Dvd | Speelduur: 408 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78:1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-719372-005088 | Met dank aan: Dutch Filmworks

Ook dit vierde seizoen van Oprhan Black wordt geleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop misschien wel de meest sfeervolle poster voor de serie tot nu toe, en achterop een heldere en uitgebreide synopsis. Maak je de hoes open, tref je in deze stack-pack de drie schijven op elkaar gestapeld aan.

De Dvd-versie van de serie ziet er weer goed uit. Orphan Black is vrij duister, maar dat doet niet af aan de details die we zien. De serie ziet er gewoon bijzonder goed uit, met dus een mooi en interessant kleurgebruik. Wat de audio betreft zit het ook goed: de surround-activiteit in de actiescènes zijn mooi en komen over het algemeen goed tot hun recht. Dialoog is goed te verstaan.Vijfde en laatste seizoen
Nog eenmaal keert Orphan Black terug op televisie, met een vijfde en laatste seizoen. Dat wordt al uitgezonden en duurt tot eind augustus. Ook dat doet het goed en staat op RottenTomatoes op dit moment op een score van 95 procent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Y: The Last Man' uitgesteld werd
Series / Nieuws

Waarom 'Y: The Last Man' uitgesteld werd

Het heeft te maken met... de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De live-action verfilming van Y: The Last Man zit er al zo lang aan te komen, dat we het nauwelijks gemerkt hadden dat FX de serie uitstelde. De reden blijkt te maken te hebben met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Schrijver Michael Green vertelt dat hij de pilot compleet opnieuw ontwikkelde door de manier waarop Donald Trump campagne voerde.

Tegenover The Hollywood Reporter vertelde Green dat de misogynie die de verkiezingscampagne kenmerkte, hem opnieuw deed na te denken over een verhaal met alleen vrouwen. "Het zou een heel andere serie zijn geweest met andere processen, als de verkiezingen niet zo waren als ze nu zijn gegaan. Ik moest het script een paar maanden neerleggen en opnieuw nadenken over de toon, omdat het iets heel anders werd, een gewelddadig protest. Het kon niet niet politiek zijn en dat moest ik omarmen, maar om dat te doen moest ik een manier vinden om mijn eigen onvrede en woede erin te stoppen. En ik stopte er zelfs bijna mee."

Y: The Last Man is een comicserie die draaide om de nasleep van een apocalyptische gebeurtenis waarbij vrijwel elke man op Aarde tegelijk doodging. Op een jonge man genaamd Yorick en zijn aapje Ampersand na. Het duo reist samen met een geheim agent en jonge dokter door het land op zoek naar Yoricks vriendin Beth en om de oorzaak van de gebeurtenissen te vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste clip 'The Defenders'
Series / Video/clip/featurette

Eerste clip 'The Defenders'

Matt rouwt om het verlies van Elektra.

Het duurt nog een maand voordat The Defenders op Netflix te zien is. Maar voor die tijd geven Marvel en Netflix nog genoeg materiaal vrij. Vandaag is er bijvoorbeeld een clip vrijgegeven waarin we zien dat Matt (Charlie Cox) nog rouwt om het verlies van Elektra (Elodie Yung).


The Defenders krijgt in totaal acht afleveringen en is op 18 augustus in z'n geheel te zien op Netflix. Dan zien we hoe de televisiehelden van New York het opnemen tegen The Hand en proberen de stad te behoeven voor ongeluk. Nog even wachten dus en tot die tijd kunnen we genieten van bovenstaande clip.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.