Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 4

Dvd-recensie: 'Orphan Black' seizoen 4

Nieuwe seizoen eindelijk in Nederland te koop.

Jim Pedd, 26 juli 2017 om 10:13

Bedenker: John Fawcett, Graeme Manson | Cast: Tatiana Maslany (Sarah Manning), Jordan Gavaris (Felix Dawkins), Maria Doyle Kennedy (Siobhan Sadler), Kristian Bruun (Donnie Hendrix) e.a. | Uitzending: 2013 - heden | Tv-zenders: BBC / Space
Eindelijk, nu het vijfde seizoen van Orphan Black begonnen is in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we hier in Nederland de vierde reeks kopen. De Dvd’s liggen sinds kort in de winkel en passen wederom perfect bij de andere reeksen, mede doordat het gaat om eenzelfde type stack-pack.

Het leven lijkt Sarah Manning eindelijk toe te lachen. Aan het einde van het derde seizoen is ze naar IJsland gevlucht en daar heeft ze de rust gevonden die ze nodig heeft. Maar lang duurt het niet. Neolution komt achter haar verblijfplaats en Sarah is opnieuw gedwongen om te vluchten. Ze gaat op zoek naar een mysterieuze bondgenoot, iemand die iets te maken heeft met de allereerste kloon, degene met wie het allemaal begon… Terwijl Cosima wanhopig probeert haar ziekte te genezen en Alisons loyaliteit aan haar zussen op de proef wordt gesteld, beseft Sarah dat er maar één manier is om Neolution te verslaan: de geheimen uit het verleden ontrafelen!

Het vierde seizoen werd goed ontvangen. Op RottenTomatoes heeft het een score van 97 procent, waarbij critici gemiddeld een 8,1 van de 10 geven. De consensus: “Orphan Black maakt een 180-graden draai en keert terug naar zijn wortels met een experimenteel vierde seizoen dat dieper kijkt naar het vreemd en innovatieve uitgangspunt van serie.”


Dvd: Orphan Black - seizoen 4 | Aantal discs 3x Dvd | Speelduur: 408 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78:1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-719372-005088 | Met dank aan: Dutch Filmworks

Ook dit vierde seizoen van Oprhan Black wordt geleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop misschien wel de meest sfeervolle poster voor de serie tot nu toe, en achterop een heldere en uitgebreide synopsis. Maak je de hoes open, tref je in deze stack-pack de drie schijven op elkaar gestapeld aan.

De Dvd-versie van de serie ziet er weer goed uit. Orphan Black is vrij duister, maar dat doet niet af aan de details die we zien. De serie ziet er gewoon bijzonder goed uit, met dus een mooi en interessant kleurgebruik. Wat de audio betreft zit het ook goed: de surround-activiteit in de actiescènes zijn mooi en komen over het algemeen goed tot hun recht. Dialoog is goed te verstaan.


Vijfde en laatste seizoen
Nog eenmaal keert Orphan Black terug op televisie, met een vijfde en laatste seizoen. Dat wordt al uitgezonden en duurt tot eind augustus. Ook dat doet het goed en staat op RottenTomatoes op dit moment op een score van 95 procent.

Lees meer over: Dvd, Recensie, Bluray, Review, Orphan Black, Seizoen 4, John Fawcett, Graeme Manson, Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kristian Bruun

Informatie over de serie: Orphan Black

Populair nieuws