Eindelijk weten we waarom Bryan Fuller stopte met 'Star Trek: Discovery'

Waarom Bryan Fuller stopte met Star Trek Discovery

Vanaf dag één was hij het niet eens met CBS.

Jim Pedd, 1 augustus 2017 om 12:13

Eindelijk legt Bryan Fuller uit waarom hij vertrok bij Star Trek: Discovery. Tijdens een uitgebreid gesprek met Entertainment Weekly blijkt dat hij vanaf dag één op gespannen voet met zender CBS stond. Problemen lagen in het budget, in de plannen met het verhaal en de problemen die hij tegenkwam bij het maken van de serie voor februari 2017.
Allereerst schrijft Entertainment Weekly dat de showrunner een anthologie serie had willen maken. De bedoeling was dus om meerdere verhalen te vertellen, beginnend voor de oorspronkelijke serie en eindigend in een tijd verder in de toekomst dan welke Trek-serie dan ook. “De bedoeling was om te doen voor science fiction wat American Horror Story voor het horrorgenre had gedaan,” aldus Fuller. “Het zou een platform bieden voor een heleboel Star Trek series.”

Maar CBS wilde dus slechts één seizoen maken en zien hoe dat zou presenteren. Vervolgens bleek overal een debat in de liggen. Allereerst de kostuums die Fuller wilde voor de personages (traditioneler dan wat nu gedragen wordt), en de regisseur van de pilot (Fuller wilde niet at David Semel de eerste aflevering zou maken). Ook moest het verhaal complexer worden en een bredere thematiek vertellen.

Wel kreeg Bryan Fuller wat hij wilde met hoofdrolspeelster Sonequa Martin-Green: “Ik mocht groots dromen. Ik voelde me een week lang verdrietig en kan nu zeggen dat ik blij ben met een zwarte vrouw en een Aziatische vrouw die samen het commando over een sterrenschip voeren.”

De visie van Fuller zou wel te merken zijn in het tweede seizoen van de serie. Op welke manier weten we niet. Vanaf 24 september te zien.

Bron: EW

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS, Netflix, Bryan Fuller, Sonequa Martin Green

Populair nieuws