search

Ons nieuws van dinsdag 1 augustus 2017

HBO gehackt: 'Game of Thrones' zou lekken
Series / Nieuws

HBO gehackt: 'Game of Thrones' zou lekken

Er zijn al afleveringen van Ballers en Room 104 online gezet.

Het lijkt erop dat HBO gehackt is. Entertainment Weekly meldt op basis van mails ontvangen van anonieme hackers dat het netwerk van het bedrijf gehackt is. Gegevens van Game of Thrones en ook series als Ballers en Room 104 zouden buitgemaakt zijn. In de mails worden de journalisten aangespoord afleveringen van de series te downloaden.

"HBO maakte recent een cyberincident mee, wat leidde tot diefstal van informatie," laat het netwerk in een statement weten. "We zijn direct begonnen met onderzoek naar het incident en werken samen met de politie en beveiligingsfirma's van buitenaf. Databescherming heeft de hoogste prioriteit bij HBO en we nemen onze verantwoordelijkheid die gegevens te beschermen uiterst serieus."

Hackers claimen 1,5 terabyte aan gegevens buitgemaakt te hebben. Afleveringen van de series Ballers en Room 104 zijn al online gezet, en men stelt dat er geschreven materiaal van de komende aflevering van Game of Thrones gelekt is. Meer wordt "binnenkort" beloofd door de hackers.

De hackers schreven verder dat dit "het grootste lek in de geschiedenis van de cyberspace" is. "Degene die dit bericht goed verspreid, krijgt een interview. HBO zal vallen." Wat de hackers precies met die laatste opmerkingen in gedachten hebben is niet zeker, maar mogelijk is men erop uit om het netwerk financiële schade te berokkenen.

Tot dusverre zijn er nog geen afleveringen van Game of Thrones gelekt. Mocht dat wel gebeuren, zal dat nog niet per se een ramp zijn voor HBO, iets soortgelijks gebeurde toen er streamers van het vijfde seizoen lekten, maar de première trok toentertijd gewoon een recordaantal kijkers.

Inbreuken op grote netwerken komen vaker voor de laatste tijd. In april werden afleveringen van Netflix-serie Orange is the New Black gehackt en een maand later stelden hackers de film Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge gestolen te hebben van de servers van Disney. Het ergste lek tot op heden trof Sony Pictures, servers van dat bedrijf werden - vermoedelijk door Noord-Korea - gehackt en toen werd er 100 terabyte aan data online gezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Supergirl' pikt draad direct op na eind s2
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Supergirl' pikt draad direct op na eind s2

Wat wordt het centrale conflict?

Het derde seizoen van The CW-serie Supergirl pikt de draad direct na het einde van de tweede reeks op. Dat laat acteur David Harewood, die Martian Manhunter speelt, weten aan de fans. Hij vertelde het volgende:

"Het wordt de start van nog een lang seizoen en ik denk dat veel verhalen zich gaan ontvouwen," begon hij. "Seizoen drie begint minuten later, net nadat seizoen 2 voorbij is, dus je hoeft geen grote sprong te maken. Ik denk dat we op het punt staan te vertrekken op nog een grote reis."

Wat die reis precies wordt is nog duidelijk, maar vermoedelijk heeft het te maken met de relatie tussen Kara (Melissa Benoist) en Mon-El (Chris Wood). "De toon wordt dit seizoen behoorlijk anders. Natuurlijk gaat het niet zo goed met Kara aan het eind van seizoen 2, waarbij ze Mon-El naar het onbekende stuurt. Dat gaat gevolgen hebben," aldus Benoist.

Vanaf maandag 9 oktober weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Iron Fist' S2 in december van start
Series / Nieuws

Opnames 'Iron Fist' S2 in december van start

Het roer wordt omgegooid met dit nieuwe seizoen.

Naar het schijnt begint de productie van het tweede seizoen van Marvel/Netflix-serie Iron Fist in december. Marvel kondigde tijdens de San Diego Comic-Con aan dat de serie een tweede seizoen zou krijgen en nu vertelt acteur Sacha Dhawan tegenover Screen Geek over de première.

"Het is nog niet bevestigd dat ik erin zit, maar hopelijk begint de boel in december. Je weet dat de boel altijd verandert, Marvel is goed in zich aanpassen aan elke situatie," begon Dhawan. Vervolgens vertelde hij over zijn hoop met de serie.

"Ik hoop dat we een mystiekere kant van het verhaal te zien krijgen. Dat is het meest intrigerende deel met mijn personage en voor mij - de wereld van K'un Lun. Ik zou meer willen zien dan de training van Danny en Davos in K'un Lun. Met bijvoorbeeld Lei-Kung, The Thunderer. Hopelijk zien we dat allemaal. Ik denk in elk geval dat er een interessante dynamiek tudssen hen is. En er is nog veel verhaal om te vertellen."

Raven Metzner neemt in het nieuwe seizoen het roer over van Scott Buck als showrunner. Hij zou een compleet nieuwe richting moeten kiezen voor de serie, die flink bekritiseerd werd om onder meer zijn blanke hoofdrolspeler.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we waarom Bryan Fuller stopte met 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Eindelijk weten we waarom Bryan Fuller stopte met 'Star Trek: Discovery'

Vanaf dag één was hij het niet eens met CBS.

Eindelijk legt Bryan Fuller uit waarom hij vertrok bij Star Trek: Discovery. Tijdens een uitgebreid gesprek met Entertainment Weekly blijkt dat hij vanaf dag één op gespannen voet met zender CBS stond. Problemen lagen in het budget, in de plannen met het verhaal en de problemen die hij tegenkwam bij het maken van de serie voor februari 2017.

Allereerst schrijft Entertainment Weekly dat de showrunner een anthologie serie had willen maken. De bedoeling was dus om meerdere verhalen te vertellen, beginnend voor de oorspronkelijke serie en eindigend in een tijd verder in de toekomst dan welke Trek-serie dan ook. "De bedoeling was om te doen voor science fiction wat American Horror Story voor het horrorgenre had gedaan," aldus Fuller. "Het zou een platform bieden voor een heleboel Star Trek series."

Maar CBS wilde dus slechts één seizoen maken en zien hoe dat zou presenteren. Vervolgens bleek overal een debat in de liggen. Allereerst de kostuums die Fuller wilde voor de personages (traditioneler dan wat nu gedragen wordt), en de regisseur van de pilot (Fuller wilde niet at David Semel de eerste aflevering zou maken). Ook moest het verhaal complexer worden en een bredere thematiek vertellen.

Wel kreeg Bryan Fuller wat hij wilde met hoofdrolspeelster Sonequa Martin-Green: "Ik mocht groots dromen. Ik voelde me een week lang verdrietig en kan nu zeggen dat ik blij ben met een zwarte vrouw en een Aziatische vrouw die samen het commando over een sterrenschip voeren."

De visie van Fuller zou wel te merken zijn in het tweede seizoen van de serie. Op welke manier weten we niet. Vanaf 24 september te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle tv-series op Blu-Ray en Dvd
Series / Blu-ray Review

Alle tv-series op Blu-Ray en Dvd

Welke schaf jij straks aan?

De maand augustus heeft een wisselende reeks Blu-ray en Dvd-uitgaven voor je in petto. Hieronder ons maandelijkse overzicht!

Welke uitgaven mag jouw collectie deze maand verwelkomen?

2 augustus: Fangar / Prisoners
9 augustus: Big Little Lies (Seizoen 1)

15 augustus: Lewis (Seizoen 3)
15 augustus: Lewis (Seizoen 4)
15 augustus: Braquo (Seizoen 4) Ook op Blu-ray
15 augustus: Rectify (Seizoen 4) Ook op Blu-ray
16 augustus: The Last Kingdom (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
16 augustus: Billions (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
16 augustus: The Strain (Seizoen 3) Ook op Blu-ray
16 augustus: Goede Tijden, Slechte Tijden (Seizoen 16)
16 augustus: The Good Wife (Seizoen 7)

23 augustus: American Gods (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
25 augustus: The Missing (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
23 augustus: Riverdale (Seizoen 1)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen einde in zicht voor 'American Gods'
Series / Nieuws

Geen einde in zicht voor 'American Gods'

Maar wanneer komt het tweede seizoen er?

Er is geen eind in zicht voor American Gods. Dat vertellen de bazen van de zender Starz, ondanks dat er nog geen premièredatum geprikt is voor het tweede seizoen van de hitserie. Tijdens de TCA Press Tour vertelde CEA Chris Albrechts dat het verhaal nog lang door mag gaan.

"We willen zeker doorgaan, zolang dat past bij de serie en voorlopig zien we geen einde," begon Albrechts. "Maar het is een moeilijke serie om te maken, er zijn veel mensen die eraan meewerken. Dus ik kan je niet precies vertellen wanneer het volgende seizoen te zien zal zijn. Maar we werken er actief aan en proberen het zo snel mogelijk gemaakt te krijgen."

Het tweede seizoen wordt op zijn vroegst halverwege 2018 op televisie verwacht. Dat zal op z'n minst acht afleveringen krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.