Dvd-recensie: 'Aber Bergen' seizoen 1

Dvd-recensie: 'Aber Bergen' seizoen 1

Prima Noors drama, dat de moeite van het kijken waard is.

Jim Pedd, 31 juli 2017 om 18:50

Cast: Ellen Dorrit Petersen (Elea Bergen Wessel), Odd-Magnus Williamson (Erik Aber), Line Verndal (Diana Drange), Lukke Kristine Moen (Unn Froynes) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: ITV
De eerste Noorse serie van ITV Studios: Aber Bergen is een drama rond de meest gehaaide advocaten van het land. Erik en Elea kunnen niet zonder elkaar, maar kunnen elkaar ook niet uitstaan. Het is een goed gevonden uitgangspunt en een spannende serie om naar te kijken.

De scherpe, knappe en succesvolle Erik Aber kent iedereen en iedereen kent hem. Elea Bergen, die haar krachtige karakter achter een zachtaardig uiterlijk verbergt, is de liefde van zijn leven – totdat ze hem de deur wijst. Hun team en het bedrijf dat ze samen hebben opgebouwd raken verstrikt in een gevecht tussen twee personen die denken dat ze niet meer van elkaar houden. Nu moeten Erik en Elea niet alleen een aantal morele, politieke en wettelijke dilemma’s oplossen, maar ook privé en werk leren scheiden.

De show is goed ontvangen. Op de IMDb scoort die met 287 stemmen gemiddeld een 7,6.


Dvd: Aber Bergen seizoen 1 | Duur: 10 x 45 minuten | Release: juni 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-711983-965348 | Met dank aan: Just Entertainment

De Dvd-uitgave van Aber Bergen is vrij standaard: de tien afleveringen van dit eerste seizoen worden aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop staan de hoofdpersonen van Ellen Dorrit Petersen en Odd-Magnus Williamson, die behoorlijk duister naar ons kijken. Achterop tref je de gebruikelijke synopsis en technische details aan en binnenin de drie op elkaar gestapelde schijven.

Beeld & Audio
Aber Bergen is een sfeervolle serie om naar te kijken. Vaak zijn scènes mooi gefilmd, maar het geheel ziet er wel wat duister uit. Wat ons betreft had dat iets minder kunnen zijn, want in sommige scènes valt daardoor detail weg en lijkt het alsof je naar zwarte vlakken zit te kijken. De aanwezigheid van prima audio, goed verstaanbaar dialoog en goede geluidseffecten compenseert dat gelukkig wel.

De extra’s
Extra’s zitten er helaas niet op deze uitgave, dus we moeten het doen met de tien afleveringen die gezamenlijk zo’n 450 minuten in beslag nemen.

Toekomst
De serie Aber Bergen krijgt een tweede seizoen, dat vermoedelijk ook tien afleveringen zal krijgen. Wanneer het te zien zal zijn, is niet bekend.

Lees meer over: Dvd, Bluray, Review, Recensie, Aber Bergen, Ellen Dorrit Petersen, Odd Magnus Williamson, Line Verdal, Lukke Kristine Moen

Populair nieuws