search

Ons nieuws van maandag 31 juli 2017

Hulu drama Harlots krijgt vervolg
Series / Nieuws

Hulu drama Harlots krijgt vervolg

Het tweede seizoen staat geboekt voor 2018.

Geoffrey Ketels

Hulu heeft bekend gemaakt dat haar drama 'Harlots' met zekerheid een vervolg krijgt. De serie volgt een groep van prostituees ten tijde van het Londen van de achttiende eeuw. De bekendmaking van het tweede seizoen (dat er ergens volgend jaar moet aankomen) gebeurde op de Television Critics Association Summer Press Tour. De serie staat er om bekend een beetje provocatie niet uit de weg te gaan. Het werpt een compleet nieuw licht op 's werelds oudste beroep en geeft de nodige aandacht aan de rivaliteit tussen verschillende families in een poging om de markt te kunnen domineren.

De Harlots actrice Lesley Manville pakte eerder dit jaar nog uit met een opvallende quote met betrekking tot de reeks. Zij stelde namelijk dat "Prostitutie maakt het eenvoudiger voor een meisje of een vrouw om op te klimmen. De serie gaat dan ook net zozeer over economie als het gaat om de 'werkzaamheden' die de dames verrichten".

Ben jij een fan van Harlots en kijk jij nu al uit naar het vervolg dat er volgend jaar zit aan te komen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park' flink uitgesteld
Series / Nieuws

'South Park' flink uitgesteld

We moeten bijna een maand langer wachten.

Het 21ste seizoen van South Park is uitgesteld. Oorspronkelijk zou de serie eerder op televisie te zien zijn, maar Comedy Central heeft het verplaatst naar september. Waar het eigenlijk vanaf 23 augustus te zien moest zijn, is dat nu 13 september.

De reden lijkt te liggen in het uitstel van de serie Broad City. Normaliter is South Park direct na die show te zien en dus leek het uitstel van South Park al waarschijnlijk. Dat is nu dus bevestigd door Comedy Central.

Bedenkers en showrunners Matt Stone en Trey Parker lieten in een interview weten dat het volgende seizoen van hun serie meer afleveringen krijgt die op zichzelf staan. Daarmee doen ze een stapje terug, want de vorige paar seizoenen had de serie een overkoepelende verhaallijn. Dat bracht hen vorig jaar in de problemen, toen Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen won, waar de twee er zeker van waren dat Clinton zou winnen.

Dit jaar brengt in oktober ook een nieuwe game in de franchise, South Park: The Fractured but Whole.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Aber Bergen' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Aber Bergen' seizoen 1

Prima Noors drama, dat de moeite van het kijken waard is.

Cast: Ellen Dorrit Petersen (Elea Bergen Wessel), Odd-Magnus Williamson (Erik Aber), Line Verndal (Diana Drange), Lukke Kristine Moen (Unn Froynes) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: ITV

De eerste Noorse serie van ITV Studios: Aber Bergen is een drama rond de meest gehaaide advocaten van het land. Erik en Elea kunnen niet zonder elkaar, maar kunnen elkaar ook niet uitstaan. Het is een goed gevonden uitgangspunt en een spannende serie om naar te kijken.

De scherpe, knappe en succesvolle Erik Aber kent iedereen en iedereen kent hem. Elea Bergen, die haar krachtige karakter achter een zachtaardig uiterlijk verbergt, is de liefde van zijn leven "“ totdat ze hem de deur wijst. Hun team en het bedrijf dat ze samen hebben opgebouwd raken verstrikt in een gevecht tussen twee personen die denken dat ze niet meer van elkaar houden. Nu moeten Erik en Elea niet alleen een aantal morele, politieke en wettelijke dilemma's oplossen, maar ook privé en werk leren scheiden.

De show is goed ontvangen. Op de IMDb scoort die met 287 stemmen gemiddeld een 7,6.



Dvd: Aber Bergen seizoen 1 | Duur: 10 x 45 minuten | Release: juni 2017 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-711983-965348 | Met dank aan: Just Entertainment

De Dvd-uitgave van Aber Bergen is vrij standaard: de tien afleveringen van dit eerste seizoen worden aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop staan de hoofdpersonen van Ellen Dorrit Petersen en Odd-Magnus Williamson, die behoorlijk duister naar ons kijken. Achterop tref je de gebruikelijke synopsis en technische details aan en binnenin de drie op elkaar gestapelde schijven.

Beeld & Audio
Aber Bergen is een sfeervolle serie om naar te kijken. Vaak zijn scènes mooi gefilmd, maar het geheel ziet er wel wat duister uit. Wat ons betreft had dat iets minder kunnen zijn, want in sommige scènes valt daardoor detail weg en lijkt het alsof je naar zwarte vlakken zit te kijken. De aanwezigheid van prima audio, goed verstaanbaar dialoog en goede geluidseffecten compenseert dat gelukkig wel.

De extra's
Extra's zitten er helaas niet op deze uitgave, dus we moeten het doen met de tien afleveringen die gezamenlijk zo'n 450 minuten in beslag nemen.

Toekomst
De serie Aber Bergen krijgt een tweede seizoen, dat vermoedelijk ook tien afleveringen zal krijgen. Wanneer het te zien zal zijn, is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niecy Nash in American Horror Story?
Series / Nieuws

Niecy Nash in American Horror Story?

Ze zou er in elk geval geen nee tegen zeggen!

Geoffrey Ketels

Niecy Nash heeft in een interview duidelijk geteased naar een rol in één van de aankomende seizoenen van American Horror Story. De actrice heeft duidelijk aangegeven dat ze een reünie met de Scream Queens maker wel zou zien zitten.

"Eenmaal je deel uitmaakt van de familie, dan blijf je ook familie. Dat is Ryan Murphy nu eenmaal. Wanneer hij me belt heeft hij me meestal overtuigd door enkel en alleen hallo te zeggen. Mocht hij me met andere woorden in de toekomst bellen om me te vragen om mee te spelen in één van zijn nieuwe projecten, dan zal ik niet lang moeten twijfelen om daarmee akkoord te gaan. Voorwaarde is uiteraard wel dat ik op dat ogenblik niet aan het filmen ben", aldus de actrice.

De samenwerking tussen Nash en Murphy verliep in het verleden altijd uitstekend. Ze werkten twee seizoenen met veel plezier samen aan Scream Queens tot Fox er voor koos om de stekker uit het project te trekken. Wie weet hebben we het laatste van hun samenwerking echter nog niet gezien!

Zou jij graag Niecy Nash zien opduiken in één van de toekomstige American Horror Story seizoenen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg voor UnReal en Mary Kills People
Series / Nieuws

Vervolg voor UnReal en Mary Kills People

En daar zit misschien toch een kleine verrassing bij...

Geoffrey Ketels

Lifetime heeft bekend gemaakt dat er een vervolg komt op twee van haar series. In eerste instantie is er de misschien verrassende aankondiging van een vierde seizoen voor UnReal. Niet omdat de serie slecht is, maar wel omdat het derde seizoen er pas volgend jaar zit aan te komen. Dit betekent dat het netwerk heel veel vertrouwen stelt in het project. Het spreekt voor zich dat dit alleen maar mooie vooruitzichten biedt voor de fans van de reeks.

Naast het vierde seizoen van UnReal werd door Lifetime eveneens bekend gemaakt dat het drama 'Mary Kills People' een vervolg zal krijgen. De reeks met actrice Caroline Dhavernas in de hoofdrol doet het goed en verdient daarmee een plaatsje in de toekomstige line-up van Lifetime. Buiten de aankondiging van nieuwe seizoenen voor twee bestaande series kondigde Lifetime ook nog een volledig nieuw project aan.

Het nieuwe project zou een zogenaamde 'biopic' zijn over Simone Biles. De reeks zal gebaseerd zijn op het boek van Biles genaamd 'Courage To Soar: A Body in Motion, A Life in Balance'. De serie zal voor het eerst te zien zijn ergens in het komende jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Priyanka Chopra ontwikkelt Bollywood komedie voor ABC
Series / Nieuws

Priyanka Chopra ontwikkelt Bollywood komedie voor ABC

Maar wat met Quantico?

Geoffrey Ketels

Dat Priyanka Chopra over heel wat talent beschikt als actrice is bekend, maar ondertussen wordt duidelijk dat ze ook achter de schermen van een project verrassend uit de hoek kan komen. Op moment van schrijven zou de actrice dan ook werken aan een Bollywood komedie waarvan ze hoopt ze onder te kunnen brengen bij ABC. De komedie zou gebaseerd zijn op het leven van Madhuri Dixit welke eveneens bij het project betrokken is als producer.

Ondanks het feit dat bovenstaande bij veel mensen als muziek in de oren zal klinken werpt het misschien wel een volledig nieuw licht op de reeks 'Quantico'. Ook bij dit project is Priyanka Chopra betrokken (hetzij dan als actrice die het personage van 'Alex Parrish' vertolkt). Ondanks het feit dat er een derde seizoen werd aangekondigd raakte eerder reeds bekend dat er een nieuwe showrunner voor werd aangesteld en verschillende leden van de cast niet zouden terugkeren. Dreigt de serie dan toch nog te worden gecancelled?

Mocht blijken dat Qauntico het hoofd in 2018 niet boven water weet te houden, dan zou dit nieuwe project voor Priyanka Chopra een mooi vangnet kunnen betekenen. Ben jij al benieuwd naar de eerste beelden van deze nieuwe reeks?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude Rick wordt snel uitgelegd in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Oude Rick wordt snel uitgelegd in 'The Walking Dead'

Er zit een goede reden achter.

In de eerste trailer voor het achtste seizoen van AMC-serie The Walking Dead, zagen we iets opmerkelijks. Een hele oude Rick Grimes (Andrew Lincoln). Als je zou denken dat het heel lang duurt voordat we daar meer over leren, kunnen we je geruststellen. In een interview met Entertainment Weekly vertelde Robert Kirkman dat we er snel iets over leren.

"Dat is een intrigerend dingetje dat we er bewust in gegooid hebben," aldus Kirkman over de oude Rick. "We hopen dat mensen zich blijven afvragen hoe dat in de verhaallijn past en wat het moet voorstellen. Comicfans weten hoe zo'n soort scène in het geheel past, maar daar zijn we natuurlijk nog niet aanbeland. Dus er zit nog een bepaald mysterie achter."

Het achtste seizoen van de AMC-serie is vanaf 22 oktober te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlog in nieuwe promo 'Game of Thrones'
Series / Video/clip/featurette

Oorlog in nieuwe promo 'Game of Thrones'

Dany vs. Cersei!

HBO gaf een preview vrij voor de volgende aflevering van Game of Thrones, The Spoils of War. Gek genoeg hebben we nog geen synopsis van de aflevering, maar dus wel eerste beelden. Die laten zien dat Daenerys (Emilia Clarke) nu echt klaar is met de afwachtende rol die ze zichzelf tot dusverre toegemeten heeft.

Duidelijk is ook dat Cersei (Lena Headey) en Dany snel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan op het slagveld. Dat kan voor behoorlijk interessante scènes zorgen, want er lijken grote veldslagen aan te komen. Ook lijkt een beeld uit een van de trailers, waarin we Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) op een brandend slagveld zien, in deze aflevering te zitten.

The Spoils of War is komende maandag in Nederland te zien.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.