HBO gehackt: 'Game of Thrones' zou lekken

HBO gehackt: 'Game of Thrones' zou lekken

Er zijn al afleveringen van Ballers en Room 104 online gezet.

Jim Pedd, 1 augustus 2017 om 18:33

Het lijkt erop dat HBO gehackt is. Entertainment Weekly meldt op basis van mails ontvangen van anonieme hackers dat het netwerk van het bedrijf gehackt is. Gegevens van Game of Thrones en ook series als Ballers en Room 104 zouden buitgemaakt zijn. In de mails worden de journalisten aangespoord afleveringen van de series te downloaden.
“HBO maakte recent een cyberincident mee, wat leidde tot diefstal van informatie,” laat het netwerk in een statement weten. “We zijn direct begonnen met onderzoek naar het incident en werken samen met de politie en beveiligingsfirma’s van buitenaf. Databescherming heeft de hoogste prioriteit bij HBO en we nemen onze verantwoordelijkheid die gegevens te beschermen uiterst serieus.”

Hackers claimen 1,5 terabyte aan gegevens buitgemaakt te hebben. Afleveringen van de series Ballers en Room 104 zijn al online gezet, en men stelt dat er geschreven materiaal van de komende aflevering van Game of Thrones gelekt is. Meer wordt “binnenkort” beloofd door de hackers.

De hackers schreven verder dat dit “het grootste lek in de geschiedenis van de cyberspace” is. “Degene die dit bericht goed verspreid, krijgt een interview. HBO zal vallen.” Wat de hackers precies met die laatste opmerkingen in gedachten hebben is niet zeker, maar mogelijk is men erop uit om het netwerk financiële schade te berokkenen.

Tot dusverre zijn er nog geen afleveringen van Game of Thrones gelekt. Mocht dat wel gebeuren, zal dat nog niet per se een ramp zijn voor HBO, iets soortgelijks gebeurde toen er streamers van het vijfde seizoen lekten, maar de première trok toentertijd gewoon een recordaantal kijkers.

Inbreuken op grote netwerken komen vaker voor de laatste tijd. In april werden afleveringen van Netflix-serie Orange is the New Black gehackt en een maand later stelden hackers de film Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge gestolen te hebben van de servers van Disney. Het ergste lek tot op heden trof Sony Pictures, servers van dat bedrijf werden - vermoedelijk door Noord-Korea - gehackt en toen werd er 100 terabyte aan data online gezet.

Bron: EW

Lees meer over: HBO, Hack, Gehackt, Hackers, Casey Bloys, Game of Thrones, Room 104, Ballers

Populair nieuws