search
'Stranger Things' werd bijna anthologie
Series / Nieuws

'Stranger Things' werd bijna anthologie

Maar Netflix overtuigde Matt en Ross Duffer het anders aan te pakken.

Het had niet veel gescheeld, of Netflix-serie Stranger Things had een heel andere toekomst gehad. Het verhaal had na één seizoen voorbij kunnen zijn, tenminste, als het aan bedenkers Matt en Ross Duffer had gelegen. Zij hadden er liever een anthologie van gemaakt, waarbij elk seizoen een ander verhaal zou hebben gevolgd.


Het duo vertelde: "Ja hoor, dat is hoe we het voor ogen hadden. Want we keken naar Stephen Kings It, daar haalden we veel inspiratie uit. En de tijdssprong die daarin gemaakt werd, was wat wij ook voor ogen hadden. Maar Netflix had natuurlijk erg veel interesse in een serie. En zij dachten dat mensen waarschijnlijk helemaal fan van de kinderen zouden worden, en omdat ze er zoveel tijd mee door zouden brengen, hun reis met de kinderen voort zouden willen zetten. En daar hadden ze gelijk in. Zodra we een schrijversruimte begonnen op te zetten, ontwikkelden we het verder en planden we een meerdere seizoenen durende verhaallijn."

Die meerdere seizoenen zullen er vermoedelijk een stuk of vier tot vijf worden. Officieel is er nog geen derde seizoen besteld, maar de kans lijkt groot, gezien de grote populariteit van de show. Als het tweede seizoen weet te doen wat het eerste deed, moet het wel zo zijn dat Netflix weer een nieuwe reeks laat maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen