search
'Miami Vice' krijgt reboot van Vin Diesel
Series / Nieuws

'Miami Vice' krijgt reboot van Vin Diesel

De populaire serie uit de jaren tachtig krijgt een reboot.

Nostalgie is hot. En kan Variety vandaag melden dat NBC een reboot ontwikkelt van zijn iconische politieserie Miami Vice. De oorspronkelijke reeks duurde vijf seizoenen en draaide om de avonturen van agenten Crockett (Don Johnson) en Tubbs (Philip Michael Thomas). De stijl, de opmerkelijke keuzes en de dialoog waren interessant genoeg om de show jaren door te laten gaan.


Nu blijkt dat Vin Diesel zich actief bezighoudt met de reboot, binnen zijn productiebedrijf - One Race Television. Hij doet dat in samenwerking met Chris Morgan (die elk Fast & Furious-script schreef sinds Tokyo Drift). De pilot wordt echter door iemand anders geschreven, namelijk Peter Macmanus.

Het is niet de eerste keer dat geprobeerd wordt Miami Vice weer nieuw leven in te blazen. Regisseur Michael Mann deed het al in 2006, met een 135 miljoen dollar kostende film. Die slaagde nauwelijks, want hij verdiende wereldwijd slechts 163 miljoen dollar. Zijn film was echter vooral heel serieus en leek weinig op het bronmateriaal.

De kans lijkt groter dat de reboot onder leiding van Vin Diesel wel slaagt. Hij is iemand met een perfect gevoel voor wat het publiek wile n dat past dus goed bij het hier en nu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen