search

Ons nieuws van vrijdag 4 augustus 2017

Hackers zetten volgende aflevering 'Game of Thrones' online
Series / Nieuws

Hackers zetten volgende aflevering 'Game of Thrones' online

Zondag zou er meer materiaal volgen.

Waar HBO voor gevreesd zal hebben is werkelijkheid geworden. De volgende aflevering van Game of Thrones is online gezet door hackers. Dat nadat eerst het scenario en een korte omschrijving van The Spoils of War zijn weg naar het internet vonden. De site Mashable meldt dit op basis van Reddit-pagina FreeFolk, waar links naar de aflevering te vinden vallen. Vermoedelijk zal dit niet het enige lek zijn, want de hackers beloven zondag meer online te zetten.

Entertainment Weekly meldt intrigerend genoeg dat de aflevering volgens HBO niet afkomt van de hack. Dat lijkt mogelijk te kloppen, want het watermerk op de video is van Star India, een internationale partner van HBO. Tegelijk is de timing opvallend, maar volgens HBO zijn dit soort zaken in het verleden vaker gebeurd.

Tegenover Variety laten de hackers weten dat ze "geleidelijk wekelijks nieuwe details zullen publiceren". De volgende release van gehackte gegevens zou komende zondag zijn, en daarna zouden er mogelijk elke week nieuwe zaken online gezet worden. Wie achter de hack zit is niet bekend. Er zou in totaal 1,5 terabyte aan data buitgemaakt zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gorilla Grodd wordt schurk in 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Gorilla Grodd wordt schurk in 'Legends of Tomorrow'

De Flash-schurk neemt het dus ook op tegen de Legends.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Hij nam het al eens op tegen The Flash, maar maakt nu een crossover naar Legends of Tomorrow: Gorilla Grodd. Daarmee zet de The CW-serie de trend door en blijft het een plek voor schurken van andere DC-series. The CW maakte dat nieuws bekend tijdens het TCA Press Tour Panel.

Wederom wordt Grodd ingesproken door David Sobolov. Ook zal Damien Darhk (Neal McDonough) terugkeren, ondanks dat het personage in het tweede seizoen terugkeerde naar zijn eigen tijdlijn en dat hij voorgoed uit het bestaan gewist leek te worden in de vierde reeks van Arrow. Maar zo kan dus ook Wentworth Millers Leonard Snart terugkeren op nog niet zekere wijze.

Waar het derde seizoen van de serie precies om zal draaien is niet zeker. Wel weten we dat het vanaf 10 oktober te zien is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' negeert de films
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' negeert de films

Verwarring rond de vraag: wat is nou canon?

Het Star Trek-canon is ingewikkeld. De drie laatste films spelen zich in een gloednieuwe tijdlijn af en de nieuwe serie Discovery draait tien jaar voor de originele serie. Producenten Akiva Goldsman, Alex Kurtzman en showrunner Aaron Habert probeerden nu tijdens een interview met IGN toe te lichten wat wel canon is en wat niet in de serie.

"We zien de boeken niet als canon, maar zijn ons er wel van bewust. We nemen wel delen waar de Trek-fans bekend mee zullen zijn. We zijn ons bewust van de boeken, als ons dat van pas komt, en het niet tegen het canon indruist. Interessant is wel dat we een reeks boeken publiceren die direct gekoppeld zijn aan deze serie," begon Goldsman. Hij lichtte ook toe dat de films die de afgelopen jaren uitkwamen ook genegeerd worden, omdat die zich in een andere tijdlijn afspelen. De esthetiek daarvan werd wel meegenomen.

Verder vertelde Habert de reden achter deze voorzichtigheid. "We willen geen zaken verpesten die belangrijk zijn voor mensen. En tot dusverre denk ik dat we die balans gevonden hebben. Als we er constant mee bezig zouden zijn, zou ons dat ervan weerhouden iets goeds op te bouwen. Je moet juist doorpakken."

Daar is Kurtzman het mee eens. "De schrijversruimte bestaat uit een groep mensen met heel verschillende relaties tot sociale media en het canon, dus er is continu een debat over waar de grens loopt als het aankomt op schending van het canon. Maar we weten hoe we daar trouw aan moeten blijven en de grenzen wat kunnen oprekken. De serie wordt gemaakt door mensen die proberen het nalatenschap van de franchise te beschermen."

De eerste twee afleveringen zijn op 24 september te zien op CBS in de Verenigde Staten, vermoedelijk binnen vierentwintig uur ook op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Miami Vice' krijgt reboot van Vin Diesel
Series / Nieuws

'Miami Vice' krijgt reboot van Vin Diesel

De populaire serie uit de jaren tachtig krijgt een reboot.

Nostalgie is hot. En kan Variety vandaag melden dat NBC een reboot ontwikkelt van zijn iconische politieserie Miami Vice. De oorspronkelijke reeks duurde vijf seizoenen en draaide om de avonturen van agenten Crockett (Don Johnson) en Tubbs (Philip Michael Thomas). De stijl, de opmerkelijke keuzes en de dialoog waren interessant genoeg om de show jaren door te laten gaan.

Nu blijkt dat Vin Diesel zich actief bezighoudt met de reboot, binnen zijn productiebedrijf - One Race Television. Hij doet dat in samenwerking met Chris Morgan (die elk Fast & Furious-script schreef sinds Tokyo Drift). De pilot wordt echter door iemand anders geschreven, namelijk Peter Macmanus.

Het is niet de eerste keer dat geprobeerd wordt Miami Vice weer nieuw leven in te blazen. Regisseur Michael Mann deed het al in 2006, met een 135 miljoen dollar kostende film. Die slaagde nauwelijks, want hij verdiende wereldwijd slechts 163 miljoen dollar. Zijn film was echter vooral heel serieus en leek weinig op het bronmateriaal.

De kans lijkt groter dat de reboot onder leiding van Vin Diesel wel slaagt. Hij is iemand met een perfect gevoel voor wat het publiek wile n dat past dus goed bij het hier en nu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' werd bijna anthologie
Series / Nieuws

'Stranger Things' werd bijna anthologie

Maar Netflix overtuigde Matt en Ross Duffer het anders aan te pakken.

Het had niet veel gescheeld, of Netflix-serie Stranger Things had een heel andere toekomst gehad. Het verhaal had na één seizoen voorbij kunnen zijn, tenminste, als het aan bedenkers Matt en Ross Duffer had gelegen. Zij hadden er liever een anthologie van gemaakt, waarbij elk seizoen een ander verhaal zou hebben gevolgd.

Het duo vertelde: "Ja hoor, dat is hoe we het voor ogen hadden. Want we keken naar Stephen Kings It, daar haalden we veel inspiratie uit. En de tijdssprong die daarin gemaakt werd, was wat wij ook voor ogen hadden. Maar Netflix had natuurlijk erg veel interesse in een serie. En zij dachten dat mensen waarschijnlijk helemaal fan van de kinderen zouden worden, en omdat ze er zoveel tijd mee door zouden brengen, hun reis met de kinderen voort zouden willen zetten. En daar hadden ze gelijk in. Zodra we een schrijversruimte begonnen op te zetten, ontwikkelden we het verder en planden we een meerdere seizoenen durende verhaallijn."

Die meerdere seizoenen zullen er vermoedelijk een stuk of vier tot vijf worden. Officieel is er nog geen derde seizoen besteld, maar de kans lijkt groot, gezien de grote populariteit van de show. Als het tweede seizoen weet te doen wat het eerste deed, moet het wel zo zijn dat Netflix weer een nieuwe reeks laat maken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.