search
'Star Trek: Discovery' negeert de films
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' negeert de films

Verwarring rond de vraag: wat is nou canon?

Het Star Trek-canon is ingewikkeld. De drie laatste films spelen zich in een gloednieuwe tijdlijn af en de nieuwe serie Discovery draait tien jaar voor de originele serie. Producenten Akiva Goldsman, Alex Kurtzman en showrunner Aaron Habert probeerden nu tijdens een interview met IGN toe te lichten wat wel canon is en wat niet in de serie.


"We zien de boeken niet als canon, maar zijn ons er wel van bewust. We nemen wel delen waar de Trek-fans bekend mee zullen zijn. We zijn ons bewust van de boeken, als ons dat van pas komt, en het niet tegen het canon indruist. Interessant is wel dat we een reeks boeken publiceren die direct gekoppeld zijn aan deze serie," begon Goldsman. Hij lichtte ook toe dat de films die de afgelopen jaren uitkwamen ook genegeerd worden, omdat die zich in een andere tijdlijn afspelen. De esthetiek daarvan werd wel meegenomen.

Verder vertelde Habert de reden achter deze voorzichtigheid. "We willen geen zaken verpesten die belangrijk zijn voor mensen. En tot dusverre denk ik dat we die balans gevonden hebben. Als we er constant mee bezig zouden zijn, zou ons dat ervan weerhouden iets goeds op te bouwen. Je moet juist doorpakken."

Daar is Kurtzman het mee eens. "De schrijversruimte bestaat uit een groep mensen met heel verschillende relaties tot sociale media en het canon, dus er is continu een debat over waar de grens loopt als het aankomt op schending van het canon. Maar we weten hoe we daar trouw aan moeten blijven en de grenzen wat kunnen oprekken. De serie wordt gemaakt door mensen die proberen het nalatenschap van de franchise te beschermen."

De eerste twee afleveringen zijn op 24 september te zien op CBS in de Verenigde Staten, vermoedelijk binnen vierentwintig uur ook op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen