search
Jeremy Renner doet voice-over van History's 'The World Wars'
Series / Nieuws

Jeremy Renner doet voice-over van History's 'The World Wars'

De documentairereeks geeft een unieke blik op de twee wereldoorlogen.

De tweemaal Oscar-genomineerde acteur Jeremy Renner (The Hurt Locker, The Town) zal de verhalende voice-over verzorgen van de drie-delige documentairereeks The World Wars, die vanaf 26 mei 2014 te zien is op History.


Aldus Renner: ''De verhalen uit de twee wereldoorlogen zijn heldhaftig, gruwelijk en alles ertussenin. Ik leen mijn stem maar wat graag aan History om deze verhalen op een nieuwe manier te vertellen.''

The World Wars vertelt het verhaal van drie decennia oorlogen, gezien door de ogen van machtige mannen zoals Roosevelt, Hitler, Patton, Mussolini, Churchill, Tojo, DeGaulle en MacArthur. De serie laat de twee wereldoorlogen zien als een doorlopende verhaallijn, die begint in 1914 en eindigt in 1945.

De verhalen worden tot leven gebracht door reconstructies met acteurs en spectaculaire CGI. Bekende gezichten die een bijdrage leveren aan de serie zijn o.a. senator John McCain, generaal Colin Powell, Leon Panetta, de Italiaanse premier Mario Monti en de voormalige Britse premier John Major.

Aanbevolen artikelen