search
Hackers zetten volgende aflevering 'Game of Thrones' online
Series / Nieuws

Hackers zetten volgende aflevering 'Game of Thrones' online

Zondag zou er meer materiaal volgen.

Waar HBO voor gevreesd zal hebben is werkelijkheid geworden. De volgende aflevering van Game of Thrones is online gezet door hackers. Dat nadat eerst het scenario en een korte omschrijving van The Spoils of War zijn weg naar het internet vonden. De site Mashable meldt dit op basis van Reddit-pagina FreeFolk, waar links naar de aflevering te vinden vallen. Vermoedelijk zal dit niet het enige lek zijn, want de hackers beloven zondag meer online te zetten.


Entertainment Weekly meldt intrigerend genoeg dat de aflevering volgens HBO niet afkomt van de hack. Dat lijkt mogelijk te kloppen, want het watermerk op de video is van Star India, een internationale partner van HBO. Tegelijk is de timing opvallend, maar volgens HBO zijn dit soort zaken in het verleden vaker gebeurd.

Tegenover Variety laten de hackers weten dat ze "geleidelijk wekelijks nieuwe details zullen publiceren". De volgende release van gehackte gegevens zou komende zondag zijn, en daarna zouden er mogelijk elke week nieuwe zaken online gezet worden. Wie achter de hack zit is niet bekend. Er zou in totaal 1,5 terabyte aan data buitgemaakt zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen