search
'Katrina: American Crime Story' uitgesteld
Series / Nieuws

'Katrina: American Crime Story' uitgesteld

Nu ook officieel.

Toen American Crime Story debuteerde op FX was de anthologie-serie een succes. Het eerste seizoen draaide om O.J. Simpson, en daarna kondigden zender FX en bedenker Ryan Murphy aan dat er aan twee nieuwe seizoenen gewerkt werd, die in 2018 te zien zouden zijn. Een daarvan is nu uitgesteld.


FX werkt aan zowel Katrina als Versace. De serie rond de moord op Gianni Versace zal er binnenkort gewoon komen, maar de serie rond Orkaan Katrina wordt flink uitgesteld. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van bronnen binnen de productie. Het verhaal zou niet goed tot zijn recht komen en ook schijnen de watereffecten moeilijk goed te krijgen te zijn.

Om die reden heeft FX besloten de makers meer tijd te geven en een ander boek als bron te nemen. Nu wordt het gebaseerd op Five Days at Memorial van Sheri Fink, dat eerst gemaakt zou worden op basis van Douglas Brinkleys boek The Great Deluge. Ryan Murphy schijnt daar beter mee uit de voeten te kunnen.

Afgezien daarvan zou FX trouwens ook problemen hebben met de agenda's van enkele hoofdrolspelers, die niet beschikbaar zijn op de momenten waarop het nodig is. Dat is de derde factor achter het uitstel.

Five Days at Memorial draait om de nasleep van Orkaan Katrina in het New Orleans Memorial Medical Center. De artsen daar zaten dagenlang vast in een ziekenhuis zonder stroom en besloten doodzieke patiënten euthanasie te geven, waardoor er 23 om het leven kwamen. De Amerikaanse openbaar aanklager deed daarna onderzoek naar moord, waarbij dr. Anna Pou en haar twee collega's centraal stonden.

Versace gaat in 2018 in première op FX. Een jaar later volgt Katrina.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen