search

Ons nieuws van dinsdag 15 augustus 2017

HBO-hack: opnieuw series gelekt; HBO reageert
Series / Nieuws

HBO-hack: opnieuw series gelekt; HBO reageert

Onder meer Curb Your Enthusiasm, Insecure, Ballers en The Deuce.

Het is opnieuw raak. Hackers hebben (delen van) nieuwe afleveringen online gezet van HBO-series die zij wisten te verkrijgen nadat zij HBO hadden gehackt. De hackers hebben nog niet uitgezonden afleveringen van Curb Your Enthusiasm, Insecure, Ballers en The Deuce online gezet.

HBO heeft al gereageerd op de nieuwe lek. "We gaan ook niet elke keer reageren als er een nieuw stukje naar buiten komt", meldt een woordvoerder van de zender. "Er is veel geschreven over een cyber-incident bij HBO. De hacker kan doorgaan met het delen van gestolen informatie om aandacht te krijgen bij de media. Dat spelletje spelen wij niet mee."

HBO geeft ook aan niet in contact te staan met de hackers. Deze hackers hebben HBO eerder deze zomer gehackt en ze zouden miljoenen van de betaalzender, onderdeel van Time Warner, eisen.

Eerder werden er al beelden van Game of Thrones gelekt... Hierover berichtten we eerder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details over hoofdpersoon 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Meer details over hoofdpersoon 'Star Trek: Discovery'

En over James Frains Sarek.

Actrice Sonequa Martin-Green heeft meer details onthuld over haar personage in Star Trek: Discovery. Ze spelt de rol van Commander Michael Burnham, de eerste mens die het Vulcan Learning Centre en de Vulcan Science Academy mocht bezoeken en heeft daardoor sterke inzichten in de eerste buitenaardse soort die contact legt met de mensheid.

In SFX Magazine stelt de actrice het volgende over de expertise van haar personage:

"Ik ben een xenoantropoloog. En er is een ander studieveld waar ik mee bezig was op de Vulcan Science Academy. Ik ben de enige mens die naar het Vulcan Learning Centre en de Vulcan Science Academy ging en ben daar goed in. Als xenoantropoloog ben ik ook in essentie een specialist in het leggen van het eerste contact," vertelt de actrice.

Het personage van Martin-Green heeft ook een persoonlijke connectie met Spock (Leonard Nimoy), ze is namelijk zijn halfzus. Dat komt omdat ze geadopteerd wordt door James Frains Sarek, de vader van Spock. Dat blijkt nodig te zijn geweest omdat haar ouders vermoord worden. James Frain aan het woord:

"We zien Sarek als een jongere man, en komen erachter dat hij Michael opgevoed heet - haar ouders zijn vermoord terwijl zij aan de Vulcan Academy zat en de Klingons hen aanvielen. Dus we voelen ons verantwoordelijk voor haar, en voeden haar zelf op als Vulcan."

Vanaf 24 september eindelijk op televisie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Katrina: American Crime Story' uitgesteld
Series / Nieuws

'Katrina: American Crime Story' uitgesteld

Nu ook officieel.

Toen American Crime Story debuteerde op FX was de anthologie-serie een succes. Het eerste seizoen draaide om O.J. Simpson, en daarna kondigden zender FX en bedenker Ryan Murphy aan dat er aan twee nieuwe seizoenen gewerkt werd, die in 2018 te zien zouden zijn. Een daarvan is nu uitgesteld.

FX werkt aan zowel Katrina als Versace. De serie rond de moord op Gianni Versace zal er binnenkort gewoon komen, maar de serie rond Orkaan Katrina wordt flink uitgesteld. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van bronnen binnen de productie. Het verhaal zou niet goed tot zijn recht komen en ook schijnen de watereffecten moeilijk goed te krijgen te zijn.

Om die reden heeft FX besloten de makers meer tijd te geven en een ander boek als bron te nemen. Nu wordt het gebaseerd op Five Days at Memorial van Sheri Fink, dat eerst gemaakt zou worden op basis van Douglas Brinkleys boek The Great Deluge. Ryan Murphy schijnt daar beter mee uit de voeten te kunnen.

Afgezien daarvan zou FX trouwens ook problemen hebben met de agenda's van enkele hoofdrolspelers, die niet beschikbaar zijn op de momenten waarop het nodig is. Dat is de derde factor achter het uitstel.

Five Days at Memorial draait om de nasleep van Orkaan Katrina in het New Orleans Memorial Medical Center. De artsen daar zaten dagenlang vast in een ziekenhuis zonder stroom en besloten doodzieke patiënten euthanasie te geven, waardoor er 23 om het leven kwamen. De Amerikaanse openbaar aanklager deed daarna onderzoek naar moord, waarbij dr. Anna Pou en haar twee collega's centraal stonden.

Versace gaat in 2018 in première op FX. Een jaar later volgt Katrina.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'HIMYM' spin-off vindt schrijfster
Series / Nieuws

'HIMYM' spin-off vindt schrijfster

How I Met Your Father... volgend jaar te zien?

Vorige week werd bekend gemaakt dat Fox een derde poging onderneemt om een spin-off rond How I Met Your Mother te maken. De How I Met Your Father-serie heeft nu een scenarioschrijver gevonden.

Volgens vakblad Deadline mag Alison Bennett het proberen en zal ze gebruik maken van haar eigen levenservaringen. Er wordt dus geen pitch gebruikt, waar Fox al tweemaal eerder mensen mee aan het werk gezet heeft. De werktitel schijnt weer How I Met Your Father te zijn, waar die de eerste keer How I met Your Dad was.

Hoe ver het werk gevorderd is, weten we niet, maar vermoedelijk duurt het nog wel even voordat de serie er komt - als die er komt. Het is vooral de vraag of men er nu wel in slaagt een pilot te maken die iedereen bij de zender tevreden maakt en ook de moeite waard is voor het publiek. Wellicht dat, als het werk vordert, de serie eind volgend jaar te zien zal zijn. Maar dat is natuurlijk speculatie. De vorige keer zag het er ook hoopvol uit en liep het uit op niets.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.