search
Apple steekt 1 miljard dollar in series

Apple steekt 1 miljard dollar in series

De technologiereus gaat er misschien wel tien maken.

Jim Pedd

Het lijkt erop dat Apple snel meer series gaat produceren. 's Werelds meest waardevolle bedrijf steekt volgens The Wall Street Journal straks 1 miljard dollar in de aankoop en productie van televisieseries. De investering zou leiden tot de productie van misschien wel tien nieuwe series. Daarmee zal de fabrikant van de MacBooks en iPhones hopen uiteindelijk evenveel te produceren als bijvoorbeeld HBO.


Momenteel focust Apple zich vooral op het verhuren van televisieseries en films via iTunes. Maar die zaken zijn flink in waarde gedaald sinds de opkomst van Netflix en soortgelijke streamingdiensten. Apple zoekt dus naar nieuwe inkomstenbronnen en daarin is originele content van cruciaal belang. Hoe hou je anders kijkers vast aan je eigen netwerk?

Mocht je nu denken: wauw, dat budget van Apple is wel heel hoog, valt dat wel mee. HBO besteedde vorig jaar 2 miljard dollar aan het maken van series en films. Daarnaast gaf Amazon in 2013 maar liefst 1 miljard dollar uit hieraan, toen het net begon met zijn eigen streamingdienst. Netflix besteedt dit jaar verder 6 miljard dollar aan de productie van eigen content.

Apple produceert overigens al eigen content, waaronder realityserie Planet of the Apps. Maar dat is niet heel succesvol, de reacties zijn namelijk overwegend negatief. Het maken van eigen series is desondanks een goede zet, want het succes van Netflix is deels te danken aan House of Cards en andere hoogwaardige series.

Aanbevolen artikelen