search
'Star Trek: Discovery' draait om Klingon-oorlog
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' draait om Klingon-oorlog

En het tweede seizoen om... de nasleep?

Eindelijk is het zeker. Star Trek: Discovery draait in zijn eerste seizoen over een conflict tussen de mensheid en de Klingons. Daar leek het, gezien de aanwezigheid van het gewelddadige buitenaardse ras, al op, maar het was nooit officieel bevestigd. Tot nu, want producent Alex Kurtzman liet dat weten tijdens een interview met Digital Spy. Toch zal dat conflict van korte duur zijn, het kan dat het tweede seizoen andere verhalen vertelt.


"Elk seizoen moet een ander ding worden. Ik wil de Klingon-oorlog niet per se naar het tweede seizoen brengen. Maar de gevolgen van de oorlog staan ons wel toe andere verhalen te vertellen, hoe het bijvoorbeeld vergaat met de mensen die achterblijven en hoe Starfleet groeit door de oorlog. Dat is wat we kunnen gebruiken in het tweede seizoen," aldus Kurtzman.

De nasleep van oorlog stond nooit eerder centraal in een Star Trek-serie. Zo kwam de Dominion War tot een eind met Star Trek: Deep Space Nine. De nasleep was dus niet in beeld gebracht. Dat zou dus kunnen veranderen met Star Trek: Discovery.

Vanaf 24 september op televisie.

Aanbevolen artikelen