search

Ons nieuws van donderdag 17 augustus 2017

Apple steekt 1 miljard dollar in series
Series / Nieuws

Apple steekt 1 miljard dollar in series

De technologiereus gaat er misschien wel tien maken.

Het lijkt erop dat Apple snel meer series gaat produceren. 's Werelds meest waardevolle bedrijf steekt volgens The Wall Street Journal straks 1 miljard dollar in de aankoop en productie van televisieseries. De investering zou leiden tot de productie van misschien wel tien nieuwe series. Daarmee zal de fabrikant van de MacBooks en iPhones hopen uiteindelijk evenveel te produceren als bijvoorbeeld HBO.

Momenteel focust Apple zich vooral op het verhuren van televisieseries en films via iTunes. Maar die zaken zijn flink in waarde gedaald sinds de opkomst van Netflix en soortgelijke streamingdiensten. Apple zoekt dus naar nieuwe inkomstenbronnen en daarin is originele content van cruciaal belang. Hoe hou je anders kijkers vast aan je eigen netwerk?

Mocht je nu denken: wauw, dat budget van Apple is wel heel hoog, valt dat wel mee. HBO besteedde vorig jaar 2 miljard dollar aan het maken van series en films. Daarnaast gaf Amazon in 2013 maar liefst 1 miljard dollar uit hieraan, toen het net begon met zijn eigen streamingdienst. Netflix besteedt dit jaar verder 6 miljard dollar aan de productie van eigen content.

Apple produceert overigens al eigen content, waaronder realityserie Planet of the Apps. Maar dat is niet heel succesvol, de reacties zijn namelijk overwegend negatief. Het maken van eigen series is desondanks een goede zet, want het succes van Netflix is deels te danken aan House of Cards en andere hoogwaardige series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gunt 'Ozark' tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix gunt 'Ozark' tweede seizoen

Jason Bateman mag doorgaan met het witwassen van geld.

Netflix is heel wat strikter geworden met het vernieuwen van series. Maar Ozark valt niet onder de vele geannuleerde series. Ondanks de gemengde recensies komt er toch een tweede seizoen van de show van Jason Bateman en Laura Linney. Dat zal tien afleveringen krijgen en vermoedelijk in 2018 te zien zijn.

Ozark draait om een financieel adviseur in Chicago. Hij heeft lange tijd in het geheim geld witgewassen voor een drugsbaron. Op een dag wordt zijn zakenpartner betrapt en gedood omdat hij de drugsbaron bedrogen had. Daarop vluchten de adviseur en zijn familie naar de Ozarks. Daar ontmoeten ze een lokale drugsdealer en een clan die geld willen. Tegen die achtergrond moet de financieel adviseur het geld wit blijven wassen, het leven van zijn familie redden en een manier vinden om te wortelen in een heel nieuwe realiteit.

Ozark is te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Daredevil' seizoen 3 in oktober?
Series / Nieuws

Opnames 'Daredevil' seizoen 3 in oktober?

Zou het seizoen iets met Halloween gaan doen?

We hebben nog een paar dagen te gaan en dan is het eindelijk zover: The Defenders komen dan bijeen voor een gezamenlijke strijd tegen Alexandra (Sigourney Weaver), de mysterieuze sleutelfiguur achter de schurkachtige Hand. Maar we kijken ook alvast naar de toekomst. Zo staat ons een derde seizoen van Daredevil te wachten.

De site MCU Exchange meldt nu dat de productie daarvan eind oktober van start gaat. Dat ligt in lijn met de eerdere opmerkingen van acteur Charlie Cox, namelijk dat de productie van de serie dit jaar nog van start zou gaan. Wellicht dat de opnames van een derde reeks gekoppeld worden aan oktober, zodat men iets kan doen met Halloween.

Het is nog niet zeker wanneer het seizoen te zien zou kunnen zijn. Eerst is het nog de beurt aan het tweede seizoen van Jessica Jones, dat begin 2018 te zien zal zijn. Ook krijgen we nog een tweede reeks van Luke Cage in 2018, dus Daredevil zou op zijn vroegst eind 2018 te zien zijn.

Eerst is het echter nog de beurt aan The Defenders, dat vanaf vrijdag te streamen is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel veel 'Star Trek'-series mogelijk
Series / Nieuws

Heel veel 'Star Trek'-series mogelijk

De franchise kan snel uitbreiden.

Of Star Trek: Discovery de franchise succesvol nieuw leven inblaast, weten we vanaf 24 september. Nu blijkt dat het mogelijk is dat de serie leidt tot een reeks spin-off series die allemaal draaien om Starfleet. Dat is in lijn met de oorspronkelijke plannen van oud-showrunner Bryan Fuller, die er een anthologieserie van had willen maken.

Tijdens een interview met Digital Spy vertelde Alex Kurtzman dat. "Ik denk dat het zeker mogelijk is. Het is een cool idee, maar niet iets waar iedereen het meteen mee eens was." Kurtzman denkt dan ook dat het een goed idee was om van Discovery een traditionelere serie te maken.

"Het is een erg cool idee, maar tegelijk ben ik ondertussen verliefd geworden op de personages van dit schip. Ik vind het fijn ze te zien, met ze te zijn. En dat zou ik niet per se meteen willen weggooien aan het eind van het seizoen voor een nieuwe serie. Maar het idee is geloof ik wel dat in de toekomst meer Star Trek-series volgen," aldus de scenarioschrijver.

Dat er meer mogelijk is hoorden we kortgeleden al: Nicholas Meyer zou aan een prequel rond Khan werken, de beste schurk die de franchise voortbracht. Maar uiteindelijk hangt alles af van het succes van Star Trek: Discovery, dat zijn thuis in de VS op CBS All Access gevonden heeft en in de rest van de wereld op Netflix te streamen is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.