Blu-ray recensie: 'Braquo' seizoen 4

Blu-ray recensie: 'Braquo' seizoen 4

Spannende Franse serie nu op Blu-ray en Dvd te koop.

Jim Pedd, 23 augustus 2017 om 14:38

Bedenker: Olivier Marchal | Cast: Jean-Hugues Anglade (Eddy Caplan), Joseph Malerba (Walter Morlighem), Karole Rocher (Roxane Delgado), Geoffrey Thiébaut (Roland Bogal) e.a. | Jaren: 2009 - heden | Zender: Canal +
Acteur Jean-Hugues Anglade vertelde in 2011 dat het derde seizoen van Braquo het laatste zou zijn. Dat seizoen eindigde echter met een cliffhanger, waarop veel gespeculeerd werd dat er toch een vierde reeks zou komen. Die is er nu en sinds kort in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

Dit vierde en laatste seizoen van deze explosieve crimeserie begint bij het einde van de oorlog tegen de Turkse gangsterbazen. Maar dat betekent niet dat het rustig wordt voor de agenten van de SDPJ. Eddy Caplan staat onder verdenking bij Interne Zaken wegens zijn gewelddadige en onorthodoxe opsporingsmethoden. Intussen lopen er nieuwe zaken, maar wil het team ook wraak nemen op alles en iedereen die hen ooit onrecht heeft aangedaan. En daarbij bewandelen ze een pad van destructie vol goede intenties maar foute manieren… Zal het team erin slagen hun omgeving voorgoed veilig te houden?

Met gemiddeld een 8,1 op de IMDb, is Braquo een erg goed ontvangen serie. Ook won de serie al eens een Emmy Award de beste internationale dramaserie. Kortom: een interessante show om te volgen.


Blu-ray: Braquo seizoen 4 | Duur: 8 x 50 minuten | Release: augustus 2017 | Video: 16:9 | Audio: Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-711983-443563 | Met dank aan: Just Entertainment

Het vierde seizoen van Braquo wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we drie hoofdpersonen en een zinnetje uit een recensie van de Fortean Times, dat het een briljante serie vindt. Achterop een synopsis en de gebruikelijke technische details. Maak je de hoes open, zie je de twee schijven.

Video en audio
Het vierde seizoen van Braquo ziet er erg sfeervol uit. De opnames zijn haarscherp, waardoor je veel detail kunt zien. Daar komen de toffe locaties bij, waardoor de serie er op Blu-ray erg goed uitziet. Ook de audio klinkt erg goed uit de luidsprekers en vult het geheel aan. Van alle kanten hoor je bijvoorbeeld kogels rondvliegen tijdens schietpartijen, maar ook op rustigere momenten is het fijn om te kijken want dialoog staat dan centraal.

Toekomst
Braquo zou eigenlijk maar drie seizoenen krijgen, maar scoorde later alsnog dit vierde seizoen. Dit is echt he tlaatste, dus meer dan dit zal er niet komen.

Lees meer over: Dvd, Bluray, Review, Recensie, Olivier Marchal, Jean Hugues Anglade, Joseph Malerba, Karole Rocher, Geoffrey Thiebaut

Populair nieuws