search

Ons nieuws van woensdag 23 augustus 2017

Common en RZA maken Starz-serie 'Black Samurai'
Series / Nieuws

Common en RZA maken Starz-serie 'Black Samurai'

De twee rappers nemen respectievelijk de hoofdrol en productie van de serie voor hun rekening.

Na meerdere seizoenen een belangrijke rol te hebben gespeeld in AMC-serie Hell on Wheels, zal acteur/rapper Common de hoofdrol spelen in de nieuwe Starz-serie Black Samurai.

Common speelt om precies te zijn de rol van Robert Sand, een zwaar getrainde voormalige elite-soldaat, wiens leven verandert wanneer hij een legendarische Japanse grootmeester ontmoet die hem wil opleiden tot samurai. Wanneer zijn geliefde sensei en zijn samurai broeders worden omgebracht door huursoldaten, zet Sand alles op alles om wraak te nemen en zijn ware pad te ontdekken.

Common, RZA (van de Wu-Tang Clan), Andre Gaines en Jerry Bruckheimer zullen dienst doen als uitvoerend producenten van de serie. Cormac en Marianne Wibberley zijn de showrunners en schrijven het script van de pilot-aflevering. De serie is gebaseerd op een boek van Marc Olden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Braquo' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Braquo' seizoen 4

Spannende Franse serie nu op Blu-ray en Dvd te koop.

Bedenker: Olivier Marchal | Cast: Jean-Hugues Anglade (Eddy Caplan), Joseph Malerba (Walter Morlighem), Karole Rocher (Roxane Delgado), Geoffrey Thiébaut (Roland Bogal) e.a. | Jaren: 2009 - heden | Zender: Canal +

Acteur Jean-Hugues Anglade vertelde in 2011 dat het derde seizoen van Braquo het laatste zou zijn. Dat seizoen eindigde echter met een cliffhanger, waarop veel gespeculeerd werd dat er toch een vierde reeks zou komen. Die is er nu en sinds kort in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

Dit vierde en laatste seizoen van deze explosieve crimeserie begint bij het einde van de oorlog tegen de Turkse gangsterbazen. Maar dat betekent niet dat het rustig wordt voor de agenten van de SDPJ. Eddy Caplan staat onder verdenking bij Interne Zaken wegens zijn gewelddadige en onorthodoxe opsporingsmethoden. Intussen lopen er nieuwe zaken, maar wil het team ook wraak nemen op alles en iedereen die hen ooit onrecht heeft aangedaan. En daarbij bewandelen ze een pad van destructie vol goede intenties maar foute manieren… Zal het team erin slagen hun omgeving voorgoed veilig te houden?

Met gemiddeld een 8,1 op de IMDb, is Braquo een erg goed ontvangen serie. Ook won de serie al eens een Emmy Award de beste internationale dramaserie. Kortom: een interessante show om te volgen.



Blu-ray: Braquo seizoen 4 | Duur: 8 x 50 minuten | Release: augustus 2017 | Video: 16:9 | Audio: Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-711983-443563 | Met dank aan: Just Entertainment

Het vierde seizoen van Braquo wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we drie hoofdpersonen en een zinnetje uit een recensie van de Fortean Times, dat het een briljante serie vindt. Achterop een synopsis en de gebruikelijke technische details. Maak je de hoes open, zie je de twee schijven.

Video en audio
Het vierde seizoen van Braquo ziet er erg sfeervol uit. De opnames zijn haarscherp, waardoor je veel detail kunt zien. Daar komen de toffe locaties bij, waardoor de serie er op Blu-ray erg goed uitziet. Ook de audio klinkt erg goed uit de luidsprekers en vult het geheel aan. Van alle kanten hoor je bijvoorbeeld kogels rondvliegen tijdens schietpartijen, maar ook op rustigere momenten is het fijn om te kijken want dialoog staat dan centraal.

Toekomst
Braquo zou eigenlijk maar drie seizoenen krijgen, maar scoorde later alsnog dit vierde seizoen. Dit is echt he tlaatste, dus meer dan dit zal er niet komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto en synopsis 'The Punisher'!
Series / Foto's

Eerste foto en synopsis 'The Punisher'!

Iets meer duidelijkheid voer het plot.

Nu we The Defenders kunnen zien, hebben Marvel en Netflix nog maar één serie te gaan dit jaar: The Punisher. Daarvan zagen we vorige week de eerste trailer voorbij komen en vandaag hebben we een nieuwe foto - waarin we Frank Castle (Jon Bernthal) volledig in kostuum zien - en een eerste synopsis.

"Nadat hij wraak genomen heeft voor de verantwoordelijken voor de dood van zijn vrouw en kinderen, legt Frank Castle een samenzwering bloot die dieper gaat dan de criminele onderwereld van New York. Nu hij in de stad bekend staat als The Punisher, moet hij de waarheid achterhalen over het onrecht dat meer mensen dan alleen zijn familie trof."

Wanneer de serie precies te streamen valt, is nog niet bekend gemaakt. Vermoedelijk volgt daar binnenkort meer nieuws over. Hieronder nog het beeld van The Punisher.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Xena' reboot is dood
Series / Nieuws

'Xena' reboot is dood

En lijkt er voorlopig ook echt niet te komen.

Mocht je je afvragen waar de geplande reboot van NBC-serie Xena nou blijft, moeten we je teleurstellen. Het project is dood. Dat laat NBC's Jennifer Salke weten aan The Hollywood Reporter. Het probleem ligt 'm erin dat schrijver Javier Grillo-Marxuach afgelopen april vertrok en dat er sindsdien niet veel meer gebeurd is.

"Op dit moment gebeurt er niets. We hebben wat materiaal bekeken, maar beslisten op dat moment dat het geen reboot zou rechtvaardigen. Ik zou nooit nooit willen zeggen, omdat het zo'n geliefde titel is, maar de huidige poging is dood. Ik heb iemand nodig die precies weet wat 'ie ermee wil doen," aldus Salke.

Dat is jammer, want de bedoeling was om een nieuwe serie te maken waarin Xena net zo charmant en charismatisch zou zijn als de oorspronkelijke hoofdrolspeelster, Lucy Lawless, maar net zo slim als Katniss Everdeen uit The Hunger Games. Xena had een slimme en verfijnde superheld voor een nieuwe generatie moeten worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' krijgt inderdaad derde seizoen
Series / Nieuws

'Stranger Things' krijgt inderdaad derde seizoen

En waarschijnlijk nog maar één daarna.

Netflix-serie Stranger Things krijgt inderdaad een derde seizoen. Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat er een vierde seizoen komt en dat de serie er dan mee stopt. Dat bleek uit een nieuw bericht van de site Vulture, dat een uitgebreid gesprek voerde met showrunners Matt en Ross Duffer.

"Ze bevestigden dat er een derde seizoen komt, en waarschijnlijk nog één daarna. 'We denken dat het vier seizoenen krijgt en dan klaar is,' zegt Ross. Tegen die tijd zijn de tieners die we ontmoetten klaar voor college. 'We moeten het verhaal blijven aanpassen,' zegt Matt. 'Hoewel ik niet weet of we kunnen rechtvaardigen dat er elk jaar iets slechts met ze gebeurt.' 'Ze moeten eigenlijk gewoon weg uit die stad!' zegt Ross. 'Het is belachelijk!'"

Stranger Things seizoen 2 zal op 27 oktober geheel te zien zijn op Netflix. Het seizoen pikt het verhaal op in de herfst van 1984 en zal dieper ingaan op het Upside Down. Daarnaast komen er nieuwe monsters die veel enger moeten zijn dan de Demogorgon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.