search
DVD-recensie: Californication seizoen 6
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: Californication seizoen 6

Een prima uitgave van het op één na laatste seizoen.

Bedenker: Tom Kapinos | Cast: David Duchovny (Hank Moody), Natascha McElhone (Karen), Madeleine Martin (Becca Moody), Evan Handler (Charlie Runkle), Pamela Adlon (Marcy Runkle) | Jaren: 2007 "“ 2014 | TV-release: Showtime / Comedy Central

Californication komt dit jaar met zijn zevende seizoen tot een einde. Dat seizoen is in de Verenigde Staten al van start gegaan, maar moet in Nederland nog beginnen. Tot die tijd kunnen we genieten van deze DVD-uitgave van het zesde seizoen.

In de serie volgen we het turbulente leven van schrijver Hank Moody, een rol die met verve gespeeld wordt door David Duchovny. Hank kan geen nee zeggen tegen seks, drugs en alcohol, maar heeft ook een groot hart voor dochter Becca en zijn voormalige echtgenote Karen. In dit zesde seizoen achtervolgen Hanks verslavingen hem tot in de ontwenningskliniek.

Juist nu lijken al Hank's demonen te verschijnen. Misschien is zijn enige redding het omtoveren van zijn boek naar een Broadway rock opera met een zeer onverwachte hoofdrolspeler. Ondertussen moet Hank ook zien om te gaan met het feit dat zijn dochter Becca (Madeleine Martin) stopt met studeren om haar dromen achterna te gaan. Charlie (Evan Handler) begint een nieuwe carrière, Marcy (Pamela Adlon) verwerkt haar breuk met haar ex-lover op verrassende wijze en Karen (Natascha McElhone) slaat een verrassend nieuw pad in. Met kansen op diverse vlakken en wat overtuigingskracht van een vrouwelijke muze, ontdekt Hank misschien eindelijk wat het belangrijkst is.



DVD: Californication seizoen 6 | Duur: 326 min. | Release: maart 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD| EAN: 5050582925838| Met dank aan: Universal Pictures

Het recensie-exemplaar van deze DVD-uitgave is mooi vormgegeven, maar verder vrij standaard. We treffen een standaard slipcase aan en een DVD-hoes waarvan de cover precies hetzelfde vormgegeven is als de slipcase. Als je dan de hoes opent, tref je drie discs aan en verder aan de linkerkant informatie over de twaalf afleveringen van dit seizoen.

Extra's zijn er nauwelijks. Drie afleveringen zijn voorzien van audiocommentaar. Dat wordt niet geleverd door de cast van de serie, maar door andere mensen. Heel interessant is het dus niet en dat is jammer. Graag hadden we nog meer toevoegingen gezien aan de uitgave, maar op zich is deze verder prima.



Toekomst
Over de toekomst van Californication valt niet heel veel te vertellen. Het is bekend dat er na het zevende seizoen geen nieuwe afleveringen meer komen over het turbulente leven van Hank Moody. De eerste aflevering van dat seizoen is in de Verenigde Staten al te zien geweest en werd door 0,64 miljoen mensen bekeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen