search

Ons nieuws van zondag 20 april 2014

DVD-recensie: Californication seizoen 6
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: Californication seizoen 6

Een prima uitgave van het op één na laatste seizoen.

Bedenker: Tom Kapinos | Cast: David Duchovny (Hank Moody), Natascha McElhone (Karen), Madeleine Martin (Becca Moody), Evan Handler (Charlie Runkle), Pamela Adlon (Marcy Runkle) | Jaren: 2007 "“ 2014 | TV-release: Showtime / Comedy Central

Californication komt dit jaar met zijn zevende seizoen tot een einde. Dat seizoen is in de Verenigde Staten al van start gegaan, maar moet in Nederland nog beginnen. Tot die tijd kunnen we genieten van deze DVD-uitgave van het zesde seizoen.

In de serie volgen we het turbulente leven van schrijver Hank Moody, een rol die met verve gespeeld wordt door David Duchovny. Hank kan geen nee zeggen tegen seks, drugs en alcohol, maar heeft ook een groot hart voor dochter Becca en zijn voormalige echtgenote Karen. In dit zesde seizoen achtervolgen Hanks verslavingen hem tot in de ontwenningskliniek.

Juist nu lijken al Hank's demonen te verschijnen. Misschien is zijn enige redding het omtoveren van zijn boek naar een Broadway rock opera met een zeer onverwachte hoofdrolspeler. Ondertussen moet Hank ook zien om te gaan met het feit dat zijn dochter Becca (Madeleine Martin) stopt met studeren om haar dromen achterna te gaan. Charlie (Evan Handler) begint een nieuwe carrière, Marcy (Pamela Adlon) verwerkt haar breuk met haar ex-lover op verrassende wijze en Karen (Natascha McElhone) slaat een verrassend nieuw pad in. Met kansen op diverse vlakken en wat overtuigingskracht van een vrouwelijke muze, ontdekt Hank misschien eindelijk wat het belangrijkst is.DVD: Californication seizoen 6 | Duur: 326 min. | Release: maart 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD| EAN: 5050582925838| Met dank aan: Universal Pictures

Het recensie-exemplaar van deze DVD-uitgave is mooi vormgegeven, maar verder vrij standaard. We treffen een standaard slipcase aan en een DVD-hoes waarvan de cover precies hetzelfde vormgegeven is als de slipcase. Als je dan de hoes opent, tref je drie discs aan en verder aan de linkerkant informatie over de twaalf afleveringen van dit seizoen.

Extra's zijn er nauwelijks. Drie afleveringen zijn voorzien van audiocommentaar. Dat wordt niet geleverd door de cast van de serie, maar door andere mensen. Heel interessant is het dus niet en dat is jammer. Graag hadden we nog meer toevoegingen gezien aan de uitgave, maar op zich is deze verder prima.Toekomst
Over de toekomst van Californication valt niet heel veel te vertellen. Het is bekend dat er na het zevende seizoen geen nieuwe afleveringen meer komen over het turbulente leven van Hank Moody. De eerste aflevering van dat seizoen is in de Verenigde Staten al te zien geweest en werd door 0,64 miljoen mensen bekeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe clip en featurette 'Star Wars: Rebels'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe clip en featurette 'Star Wars: Rebels'

De nieuwe animatieserie is vanaf dit najaar te zien.

Lucasfilm heeft op WonderCon een gloednieuwe clip en een featurette over de muziek van Star Wars Rebels onthuld. Je kunt al deze beelden hierboven bekijken.

Star Wars Rebels speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Episode III en IV, een tijdsbestek van 20 jaar nooit op beeld verkend gebied. De plot gaat over het punt waarop het Empire steeds meer grip krijgt op het universum en de laatste Jedi Knights opjaagt, terwijl de rebellen zich ook meer en meer beginnen te vormen.

Star Wars Rebels wordt geproduceerd door Lucasfilm Animation, met medewerking van veel van de belangrijkste talenten die ook Star Wars: The Clone Wars tot een succes maakten. De serie zal deze zomer worden geïntroduceerd met een animatiefilm op de Disney Channel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Hayden Panettiere terug voor 'Heroes Reborn'?
Series / Nieuws

Keert Hayden Panettiere terug voor 'Heroes Reborn'?

De actrice zou het in ieder geval jammer vinden als haar personage door iemand anders gespeeld zou worden.

In februari kondigde NBC al aan dat ze de serie Heroes nieuwe leven in zullen blazen met een nieuwe miniserie genaamd Heroes Reborn, die in 2015 voltooid zal zijn. Sindsdien is er eigenlijk niks meer bekendgemaakt over de miniserie. Een van de meest prangende vragen is of de oorspronkelijke castleden zullen terugkeren. Bij de aankondiging van Heroes Reborn liet Jennifer Salke, hoofd van NBC Entertainment, al weten dat ze niet uitsluit dat sommige van deze castleden zullen terugkeren. Een actrice, Hayden Panettiere, die de rol van cheerleader Claire Bennet speelde, kunnen we nu misschien van de lijst afstrepen.

''De aankondiging van Heroes Reborn kwam nogal als een verrassing. Volgens mij hoorde ik het via mijn nichtje. Ze stuurde me een sms'je en vertelde me erover. Ik bedoel, wij hebben er niks mee te maken, het wordt interessant om te zien hoe ze dit gaan rebooten... Volgens mij gaat hem om een stel nieuwe personages. Wie weet? Het is interessant want je hebt zoiets van 'Dat was onze show, ons thuis, onze familie', iets waar we een groot aandeel in hadden. Ik hoop dat niemand onze personages speelt, dat zou toch wel pijnlijk zijn. Ik wens ze in ieder geval succes.''

Er is dus verder nog niks bekend over de plot van Heroes Reborn, maar de 13 afleveringen zouden een op zichzelf staand verhaal vertellen, voorafgegaan door een webserie die als prequel fungeert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.