'Battlestar Galactica's Jamie Bamber over nieuwe rol in 'Fearless'

Jamie Bamber over Fearless

Bamber speelt in de serie tegenover Helen McCrory.

Michelle Iwema, 19 september 2017 16:34

Jamie Bamber is vooral bekend van rollen als Lee Adama in Battlestar Galactica en Archie Kennedy in Hornblower. Maar nu laat hij zich van een andere kant zien in de serie Fearless, waarin hij een politicus speelt tegenover actrice Helen McCrory.
"Ik speel Matthew Wild in de serie," vertelde de acteur bij het Monte Carlo TV Festival. "Hij is een lokale politicus, de MP van Suffolk. Hier woont een familie waarvan de dochter is vermoord. Hij probeert de belangen van de familie te behartigen wanneer een advocate genaamd Emma Banville probeert de persoon die vastzit voor de moord, vrij te pleiten. Zij gelooft dat een onschuldige man vast zit, en Matthew probeert de familie te beschermen voor het media circus dat losbarst. Banville en Matthew hebben allebei hun redenen om deze stelling in te nemen. Die van Matthew zijn wat gecompliceerder, maar daar kan ik niet verder op ingaan. Maar laat ik zeggen, dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt."

Bamber zag dan ook de gelijkenissen in tussen de twee personages. "Matthew is een man met principes en Emma Banville is dat ook. Beiden hebben hun unieke manier om dingen aan te pakken, waarbij ze vaak anders zijn dan de meeste mensen. Ze lijken dus erg op elkaar, maar staan wel aan compleet tegengestelde kanten in dit verhaal."Bamber was de afgelopen jaren in LA, maar verhuisde recentelijk weer naar Europa. Dat was om zijn kinderen zodat die in Europa naar school konden gaan, maar het hangt ook zeker samen met het tv- aanbod dat in Europa is veranderd. "Het frustreerde me tien jaar geleden toen ik Law and Order UK maakte dat ze in Engeland niet realiseerden dat ze grotere internationale verhaallijnen moesten gaan creëren. Ze maakten tv enkel voor hun eigen land en voor anglofielen. Nu hebben ze dat ingezien en worden er veel meer tv- series gemaakt die ook voor mensen buiten het Verenigd Koninkrijk interessant zijn. En dat valt inderdaad net samen met het feit dat ik ben terug verhuisd."

Als acteur heeft Bamber vaak auditie moeten doen en hij vertelde ook over welke auditie hem het meest bij was gebleven van allemaal. Die vond plaats toen hij 23 jaar oud was en in LA aan de bak probeerde te komen. "Ik kreeg te horen dat ze iemand zochten voor een Johnny Depp film om te helpen bij de audities van de actrices voor die film. Ze zochten iemand die dan met hen mee zou lezen. Het leek me een goede kans om casting directors te leren kennen dus ik ging ervoor. En een week lang zat ik tegenover de meest geweldige actrices, die auditie kwamen doen voor de rol. Onder meer Reese Witherspoon, Heather Graham en Carrie Ann Moss. Op een dag kwam Claire Forlani binnen en de scène samen doen ging heel goed. Maar die eindigde in een zoen. We zaten er samen helemaal in en toen het richting de kus ging, dacht ik al moeten we zoenen of is dat not done? Maar zij boog zich voorover en ik ging er ook maar voor. Daarna bedankte Claire en liep ze weg. Het moment dat ze de deur sloot barstte iedereen in de kamer los met lachen. Het was dus not done maar dat wist ik niet. Ik heb later met Claire gewerkt en ik vertelde haar over de auditie. Maar zij wist er niets meer van!"

Fearless is een ITV- productie. Wanneer deze op Nederlandse tv te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: Monte Carlo TV Festival

Lees meer over: Jamie Bamber, Fearless, Monte Carlo TV Festival, ITV, Crime Serie, Battlestar Galactica

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws