search

Ons nieuws van dinsdag 19 september 2017

'Battlestar Galactica's Jamie Bamber over nieuwe rol in 'Fearless'
Series / Nieuws

'Battlestar Galactica's Jamie Bamber over nieuwe rol in 'Fearless'

Bamber speelt in de serie tegenover Helen McCrory.

Jamie Bamber is vooral bekend van rollen als Lee Adama in Battlestar Galactica en Archie Kennedy in Hornblower. Maar nu laat hij zich van een andere kant zien in de serie Fearless, waarin hij een politicus speelt tegenover actrice Helen McCrory.

"Ik speel Matthew Wild in de serie," vertelde de acteur bij het Monte Carlo TV Festival. "Hij is een lokale politicus, de MP van Suffolk. Hier woont een familie waarvan de dochter is vermoord. Hij probeert de belangen van de familie te behartigen wanneer een advocate genaamd Emma Banville probeert de persoon die vastzit voor de moord, vrij te pleiten. Zij gelooft dat een onschuldige man vast zit, en Matthew probeert de familie te beschermen voor het media circus dat losbarst. Banville en Matthew hebben allebei hun redenen om deze stelling in te nemen. Die van Matthew zijn wat gecompliceerder, maar daar kan ik niet verder op ingaan. Maar laat ik zeggen, dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt."

Bamber zag dan ook de gelijkenissen in tussen de twee personages. "Matthew is een man met principes en Emma Banville is dat ook. Beiden hebben hun unieke manier om dingen aan te pakken, waarbij ze vaak anders zijn dan de meeste mensen. Ze lijken dus erg op elkaar, maar staan wel aan compleet tegengestelde kanten in dit verhaal."



Bamber was de afgelopen jaren in LA, maar verhuisde recentelijk weer naar Europa. Dat was om zijn kinderen zodat die in Europa naar school konden gaan, maar het hangt ook zeker samen met het tv- aanbod dat in Europa is veranderd. "Het frustreerde me tien jaar geleden toen ik Law and Order UK maakte dat ze in Engeland niet realiseerden dat ze grotere internationale verhaallijnen moesten gaan creëren. Ze maakten tv enkel voor hun eigen land en voor anglofielen. Nu hebben ze dat ingezien en worden er veel meer tv- series gemaakt die ook voor mensen buiten het Verenigd Koninkrijk interessant zijn. En dat valt inderdaad net samen met het feit dat ik ben terug verhuisd."

Als acteur heeft Bamber vaak auditie moeten doen en hij vertelde ook over welke auditie hem het meest bij was gebleven van allemaal. Die vond plaats toen hij 23 jaar oud was en in LA aan de bak probeerde te komen. "Ik kreeg te horen dat ze iemand zochten voor een Johnny Depp film om te helpen bij de audities van de actrices voor die film. Ze zochten iemand die dan met hen mee zou lezen. Het leek me een goede kans om casting directors te leren kennen dus ik ging ervoor. En een week lang zat ik tegenover de meest geweldige actrices, die auditie kwamen doen voor de rol. Onder meer Reese Witherspoon, Heather Graham en Carrie Ann Moss. Op een dag kwam Claire Forlani binnen en de scène samen doen ging heel goed. Maar die eindigde in een zoen. We zaten er samen helemaal in en toen het richting de kus ging, dacht ik al moeten we zoenen of is dat not done? Maar zij boog zich voorover en ik ging er ook maar voor. Daarna bedankte Claire en liep ze weg. Het moment dat ze de deur sloot barstte iedereen in de kamer los met lachen. Het was dus not done maar dat wist ik niet. Ik heb later met Claire gewerkt en ik vertelde haar over de auditie. Maar zij wist er niets meer van!"

Fearless is een ITV- productie. Wanneer deze op Nederlandse tv te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie nieuwe castleden naast Kevin Bacon in 'Tremors'-serie
Series / Nieuws

Drie nieuwe castleden naast Kevin Bacon in 'Tremors'-serie

Gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit 1990.

Emily Tremaine, Megan Ketch en Shiloh Fernandez zullen te zien zijn naast Kevin Bacon in de pilot-aflevering van het tv-vervolg op de cultfilm Tremors uit 1990. Andrew Miller schreef het script van de pilot, die zich 25 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film afspeelt. Vincenzo Natali (Splice, Cube) regisseert.

Nu de Graboids zijn teruggekeerd, is de enige hoop voor het stadje Perfection Valentine McKee (Bacon), die de creaturen ooit wist te verslaan. McKee is gezien zijn leeftijd, alcoholgebruik en egoïsme echter aan lager wal geraakt.

Tremaine zal de rol spelen van Emily McKee, Valentine's slimme dochter. Ketch speelt op zijn beurt de rol van de charismatische jonge dokter Mindy Sterngood en Fernandez is Nico Garza, wiens wens het is om Perfection te ontvluchten. Blumhouse TV en Universal Cable Productions zullen de serie produceren. Miller, Bacon, David Schiff en Jessica Rhoades zullen dienst doen als uitvoerend producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bereid series voor 20 miljoen dollar per aflevering te maken
Series / Nieuws

Netflix bereid series voor 20 miljoen dollar per aflevering te maken

Waarom ook niet.

Televisieseries lijken alsmaar duurder te worden. HBO geeft bijvoorbeeld meer dan tien miljoen dollar uit aan elke aflevering van hitserie Game of Thrones. En Netflix maakte met The Crown een serie die maar liefst 13 miljoen dollar per aflevering kostte. De vraag is waar de grens ligt. Die zou zomaar boven de 20 miljoen dollar kunnen liggen.

Netflix CGO David Wells vertelde dat het zomaar mogelijk is dat het streamingkanaal dat soort bedragen uit zal geven aan televisieseries. "Zeker, we kunnen dat niveau betalen als het publiek ervoor is."

Het streamingkanaal heeft nu 104 miljoen betalende abonnees en een serie die miljoenen mensen aan het kanaal kan binden, is natuurlijk niet heel gek. Dat vertelde Reed Hastings al eens, de CEO van het bedrijf. "Waar wij interesse in hebben, is de vraag hoe we uit kunnen breiden. Een van de vragen die we ons stellen, is hoe televisie die 20 miljoen dollar per uur kost er in zo'n situatie uit komt te zien."

Netflix wil volgend jaar 7 miljard dollar uitgeven aan nieuwe content.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller wilde Marvelachtige insteek voor 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Bryan Fuller wilde Marvelachtige insteek voor 'Star Trek: Discovery'

Een heel ander idee van wat een anthologie is.

Dat Star Trek: Discovery er heel anders uit zal zien dan Bryan Fuller van plan was, moge ondertussen wel duidelijk zijn. Nu legt showrunner Aaron Harberts, die Fuller vervangt, uit hoe anders de serie eruit had kunnen zien. Dat vertelde hij tegenover IGN.

"Mensen hebben verschillende visies op wat een anthologie inhoudt. Bryans hoop was om een manier te vinden het Star Trek universum om te zetten naar een Marvel-succes. Hij dacht er bijvoorbeeld aan om een drie afleveringen tellend verhaal te maken, zoals je dat nooit eerder gezien hebt. Of een aflevering die helemaal draaide om de tienerjaren van Michael Burnham op Vulcan. Het idee was om kansen te zoeken om het universum op te vullen, schrijvers binnen te halen die niet vast voor de serie werken en verschillende verhaallijnen uit te werken," aldus Harberts.

De bedoeling was dus om vooral losse verhalen te vertellen, verbonden aan de hoofdserie. Nu lijkt CBS wel te overwegen meer te doen met het idee van een anthologie-serie, maar dan tussen seizoenen van Discovery in. "Ik denk dat het mogelijk is, maar afhangt van hoe Discovery het doet," vertelt Harberts.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aftrap 'The Walking Dead' wordt compleet anders
Series / Nieuws

Aftrap 'The Walking Dead' wordt compleet anders

Dat zegt Danai Gurira.

Nog een maandje en dan kunnen de fans van The Walking Dead weer wekelijks achter de buis kruipen voor een nieuwe aflevering van de zombieserie. De hitserie van AMC zal echter wel anders afgetrapt worden dan normaal. Althans dat zegt actrice Danai Gurira.

De actrice, die in de serie de rol speelt van Michonne, zei tegenover Entertainment Weekly: "Het wordt een duidelijk andere seizoensstart. Heel, heel anders en onvoorspelbaar. Dat is zo geweldig aan de schrijvers van de show, ze doen niet exact hetzelfde opnieuw. Je kunt je er dus niet op voorbereiden. Het is niet zo van, 'nou, ik heb dit en ik heb dat al gezien, dus ik kan me voorbereiden op wat er nu gaat komen'. Nee, dat kan je niet. Je zult niet voorbereid zijn."

En wat voor een effect hebben deze ontwikkelingen op de cast? "We zijn allemaal behoorlijk van slag. Iedereens verhaal is op zoveel verschillende manieren uitgebreid, verdiept en aangescherpt. Ook de confrontaties die plaatsvinden zal niemand verwachten. Maar toch blijft de serie voelbaar menselijk, snap je?" aldus de actrice.

Hoe anders het achtste seizoen gaat uitpakken, zie je vanaf 22 oktober op AMC. Gisteren werd al duidelijk dat Norman Reedus' Daryl Dixon zijn eigen pad kiest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen