search
'The Defenders' minst bekeken Marvel-/Netflix-serie
Series / Nieuws

'The Defenders' minst bekeken Marvel-/Netflix-serie

Het samenbrengen van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist heeft niet de verwachte vruchten afgeworpen.

De vier afzonderlijke series van Marvel en Netflix kwamen vorige maand samen als The Defenders. Dit had een groots evenement moeten zijn, maar lijkt toch enigszins met een sisser te zijn ontvangen. Volgens Jumpshot, een bedrijf dat gespecialiseerd is in marktanalyse, liep het publiek niet echt warm voor de serie, gebaseerd op de kijkcijfers van de eerste 30 dagen.


Jumpshot zette de cijfers van The Defenders af tegen de meest bekeken Netflix-/Marvel-serie tot nu toe; het tweede seizoen van Daredevil, dat in maart 2016 verscheen. Ze namen daarbij alleen kijkers mee die minstens een volledige aflevering van elke serie keken. The Defenders zou volgens deze cijfers slechts 17% van het publiek van Daredevil S2 hebben getrokken. Bij Iron Fist, Luke Cage en Jessica Jones golden de respectievelijke percentages van 28%, 27% en 26%.

The Defenders had daarnaast de grootste daling in kijkers van week tot week. Deze dalingen waren in de eerste drie weken 67%, 48% en 41%. Alle ogen zijn nu gericht op The Punisher, een serie met een toon die veel duisterder en serieuzer lijkt dan de eerder genoemde series.

Aanbevolen artikelen