Dvd-review: 'Rizzoli & Isles' seizoen 7

Dvd-review: 'Rizzoli & Isles' seizoen 7

Laatste seizoen van de hitserie

Jim Pedd, 11 oktober 2017 om 08:00

Cast: Angie Harmon (Detective Jane Rizzoli), Sasha Alexander (Dr. Maura Isles), Jordan Bridges (Frankie Rizzoli Jr.), Bruce McGill (Detective Vince Korsak), Lorraine Bracco (Angela Rizzoli) | Jaren: 2010 – 2017 | TV-release: Net 5, TNT
Het laatste seizoen van Rizzoli & Isles is nu op Dvd te koop. Na zeven jaar verlaten Jane Rizzoli en Maura Isles ons dus. Maar goed, in ruil daarvoor kunnen we deze maand de collectie dus eindelijk compleet maken en dat is ook wat waard! In dit artikel bespreken we de Dvd-uitgave van het zevende seizoen, met dank aan Warner Bros. voor het recensie-exemplaar.

Dit spannende laatste hoofdstuk begint bij de nasleep van de schietpartij uit het einde van seizoen zes. In seizoen zeven moeten de beste boevenvangers van Boston, detective Jane Rizzoli en forensisch onderzoeker Dr. Maura Isles, al hun deskundigheid inzetten om de ongrijpbare Alice Sands te vinden – en om haar op te pakken voordat ze de kans krijgt om het leven van Jane te ruïneren. Immer opgewekt lossen de vrouwen vreemde mysteries met zombies, spoken en een bloeddorstige begrafenisondernemer op. Gebaseerd op de Crime novels van Tess Gerritsen.

Wat de kijkcijfers betreft, zat het goed in dit laatste seizoen. De première trok 3,91 miljoen Amerikanen naar de televisie en de finale 5,26 miljoen. Ook de ontvangst was goed: critici vinden dat de serie mooi de verhalen afrondt.


DVD: Rizzoli & Isles seizoen 7 | Duur: 40 min. / 13 afleveringen | Release: september 2017 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans, Duits 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans & meer | Discs: 3 x DVD | EAN: 5-051888-228104 | Met dank aan: Warner Bros

Het laatste seizoen van Rizzoli & Isles wordt aangeleverd in eenzelfde hoes als voorgaande seizoenen. Dat ziet er dus mooi uit in je collectie en is perfect om de boel af te maken. Voorop de hoofdpersonen, achterop de gebruikelijke synopsis en wat aanvullende technische informatie. In de Dvd-hoes, die overigens een mooie slipcover heeft, tref je de drie schijven aan. Verder zie je een uitgebreid overzicht van alle afleveringen, met synopsis en de schijf waar je de afleveringen op kan vinden.

De serie ziet er ook in dit laatste seizoen goed uit. Kleuren zijn gewoonlijk natuurgetrouw - het geheel is namelijk zonder al te veel opsmuk opgenomen. De audio zit verder ook goed: dialoog staat centraal, zo nu en dan aangevuld met verschillende geluideffecten.

Extra’s
Er zit maar één extra op deze prima Dvd-uitgave: de Hilarious Gag Reel, die vol met grappen zit op de set. Vooral leuk voor de echte fan.

Laatste seizoen
Na 105 afleveringen en zeven seizoenen was het voorbij. Dit zevende seizoen is dus het allerlaatste.

Lees meer over: Dvd, review, recensie, bluray, blu ray, rizzoli and isles, seizoen 7, angie harmon, sasha alexander, Jordan bridges, burce mcgill, Lorraine bracco, net5, tnt

Informatie over de serie: Rizzoli & Isles

Populair nieuws