search
Dvd review: Brooklyn Nine-Nine - Seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Dvd review: Brooklyn Nine-Nine - Seizoen 4

Doldwaze politiekomedie.

Bedenkers: Dan Goor | Michael Schur | Cast: Andy Samberg (Jacob "Jake" Peralta), Andre Braugher (Raymond "Ray" Holt), Melissa Fumero (Amy Santiago), Terry Crews (Terence "Terry" Jeffords), Chelsea Peretti (Gina Linetti), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: Fox | Comedy Central

Politieseries zijn er in allerlei soorten en maten. Het ondertussen alweer even draaiende Brooklyn Nine-Nine wist het weer een heel andere richting op te duwen, door een sitcom te lanceren rond een politie-eenheid. En met succes. De serie met onder meer Andy Samberg en Terry Crews bevindt zich alweer in het vijfde seizoen en er werden in het verleden Golden Globe Awards en Critics' Choice Television Awards gewonnen.

Onlangs bracht Universal Pictures seizoen 4 uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met een trailertje en synopsis.In dit vierde seizoen van Brooklyn Nine-Nine, van de makers van The Office en Parks and Recreation, nemen rechercheur Jake Peralta en het team van Nine-Nine #SquadGoals heel erg serieus. Met een bruiloft, de jaarlijkse Halloweendiefstal en het grappigste optreden van de Pontiac Bandit tot nu toe doet zelfs Jake een "full Santiago".Dvd: Brooklyn Nine-Nine - seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 23 x ca. 22 minuten | Release: september 2017 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083122256 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 4 van Brooklyn Nine-Nine zitten vastgeklikt in een standaard Dvd keepcase. In de keepcase helaas geen extra informatie over de 23 afzonderlijke afleveringen, of de extra's.

Beeld & geluid
De beeldvullende weergave van deze Dvd-uitgave stelt niet teleur. De kleuren zijn natuurlijk en het beeld doet nog redelijk filmisch aan met een mooie dieptewerking. Desondanks blijft het duidelijk een sitcom, aangezien het geheel er wat haastig opgenomen uitziet en weinig echt serieus genomen kan worden. Van echte gebreken lijkt geen sprake, al is dit niet de strakste Dvd-transfer aangezien het beeld er toch wat 'blokkerig' is. Dit valt overigens alleen echt op als je dichter op het beeld zit. Het geluid wordt aangestuurd door een standaard Dolby Digital 5.1 track.

Extra's
De extra's op de drie schijven van Brooklyn Nine-Nine beperken zich tot een aantal verwijderde scènes. Dit is uiteraard niet veel aangezien dit seizoen van de snel opgenomen komedieserie al zo'n vijf uur bij elkaar duurt. Daarnaast zijn ze niet heel snel terug te vinden in de afwijkende hoofdmenustructuur.

Seizoen 5 net van start gegaan
Het vijfde seizoen van de komedie Brooklyn Nine-Nine ging op 26 september van start op Fox. De kijkcijfers blijken sinds de aftrap steeds verder te dalen en de kans is groot dat de serie na dit seizoen zijn langste tijd heeft gehad. Wel zal Brooklyn Nine-Nine uiteindelijk uit meer dan 100 afleveringen bestaan en dat is altijd een hoogtepunt en iets dat bewijst dat de serie een daadwerkelijk succes is of is geweest. Hieronder de promo voor het huidige vijfde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen