search
Misdaadserie 'The Alienist' met Luke Evans krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Misdaadserie 'The Alienist' met Luke Evans krijgt premièredatum

Ook Daniel Bruhl en Dakota Fanning spelen prominente rollen in de TNT-serie.

Terwijl de recent verschenen Netflix-serie Mindhunter zich richt op de vroege dagen van psychologisch crimineel onderzoek bij de FBI, zien we hoe in TNT-serie The Alienist ditzelfde type onderzoek ruim honderd jaar eerder belicht. Voor de veelbelovende serie is vandaag de premièredatum onthuld; The Alienist zal worden uitgezonden vanaf 22 januari 2018 door het netwerk.


The Alienist is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Caleb Carr en speelt zich af in het New York van 1896; een stad van rijkdom, extreme armoede en technologische innovatie. Wanneer de stad wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden, huurt de recent benoemde politiecommissaris Theodore Roosevelt (Brian Geraghty) de hulp in van een criminele psycholoog (of 'alienist') genaamd Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Bruhl) en journalist John Moore (Luke Evans) om de zaak in het geheim te onderzoeken.

Naast de eerder genoemde acteurs zien we in de film ook talenten als Dakota Fanning, Douglas Smith, Matthew Shear en Q'orianka Kilcher. Jakob Verbruggen (Black Mirror) regisseert alle afleveringen van de miniserie. Cary Fukunaga, Eric Roth, Hossein Amini, Steve Golin en Rosalie Swedlin doen dienst als uitvoerend producenten van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen