search

Ons nieuws van woensdag 18 oktober 2017

Nieuw castlid voor 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuw castlid voor 'Game of Thrones'

Marc Rissman heeft getekend voor een belangrijke rol.

Met seizoen acht komt HBO's Game of Thrones tot een einde. Maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe castleden meer gezocht worden voor dat seizoen. Nu blijkt dat acteur Marc Rissmann getekend heeft voor een (kleine) rol in het laatste seizoen. Hij zal naar het schijnt een van de leden van de Golden Company spelen.

Dat meldt de site Watchers on the Wall vandaag op basis van bericht van het agentschap waar Rissmann bij aangesloten is. HBO wilde het nieuws niet bevestigen. De acteur zou de rol van Harry Strickland gaan spelen, een personage dat in de boeken van George R.R. Martin leiding geeft aan de Golden Company.

De Golden Company is een duur leger van huurlingen dat werkzaam is vanuit de Free Cities van Essos. Cersei (Lena Headey) bleek dat leger in te huren aan het einde van het zevende seizoen, om het op te nemen tegen diegenen die de strijd met de Night King overleefd hebben.

Het achtste seizoen van HBO's hitserie is in 2018 of 2019 te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW brengt ook 'Roswell' terug
Series / Nieuws

The CW brengt ook 'Roswell' terug

Het tienerdrama rond buitenaardse wezens komt terug.

The CW brengt heel veel series terug. Nu wendt het zich tot Roswell, een serie die het tussen 1999 en 2002 uitzond, en die al na drie seizoenen tot een einde kwam. Centraal in de serie stond een reeks tieners die te maken kreeg met buitenaardse wezens.

Vakblad Variety meldt dat de serie ontwikkeld wordt door Carina Adly MacKenzie, die een heel nieuwe blik op de franchise moet bieden. Ditmaal met een moderne connectie aan het thema van immigratie, dat in de Verenigde Staten erg groot is.

Centraal zou de dochter van illegale immigranten staan, die vertwijfeld terugkeert naar haar thuisstadje Roswell, in New Mexico. Daar ontdekt ze dat de schokkende waarheid achter haar jeugdliefde, die nu politieagent is: hij is eigenlijk een buitenaards wezen, dat zijn bovenmenselijke mogelijkheden verborgen gehouden heeft. Ze beschermt zijn geheim en bouwt weer een band met hem op, en begint zijn oorsprong te onderzoeken. '

Wanneer Roswell weer terug moet keren is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Titels laatste 'Star Trek: Discovery'-afleveringen
Series / Nieuws

Titels laatste 'Star Trek: Discovery'-afleveringen

Nog maar vier te gaan.

Nadat eerder deze week de vijfde aflevering van Star Trek: Discovery te zien was, heeft CBS nu de titels voor de volgende afleveringen van de serie bekend gemaakt. Daarmee weten we van de rest van deze eerste helft van het eerste seizoen, hoe de afleveringen gaan heten. Net als eerder, maakte CBS de titels via een korte video op Twitter bekend.

Op volgorde, heten de afleveringen als volgt:
Aflevering 6: Lethe
Aflevering 7: Magic to Make the Sanest Man Go Mad
Aflevering 8: Si Vis Pacem, Para Bellum
Aflevering 9: Into the Forest I Go

De eerste titel, Lethe, verwijst naar de Griekse geest van vergeving en vergetelheid. Daarnaast is het een van de rivieren in de onderwereld. De tweede titel is rechtstreeks uit Homerus' Iliad gehaald. De volledige zin: The heat of Love, the pulsing rush of Longing, the lover's whisper, irresistible - magic to make the sanest man go mad.

Verder is de derde titel een Latijnse zin die losjes vertaald kan worden als als je vrede wil, bereid je dan voor op oorlog en de laatste titel is het begin van een citaat van John Muir: And into the forest I go, to lose my mind and find my soul.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadserie 'The Alienist' met Luke Evans krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Misdaadserie 'The Alienist' met Luke Evans krijgt premièredatum

Ook Daniel Bruhl en Dakota Fanning spelen prominente rollen in de TNT-serie.

Terwijl de recent verschenen Netflix-serie Mindhunter zich richt op de vroege dagen van psychologisch crimineel onderzoek bij de FBI, zien we hoe in TNT-serie The Alienist ditzelfde type onderzoek ruim honderd jaar eerder belicht. Voor de veelbelovende serie is vandaag de premièredatum onthuld; The Alienist zal worden uitgezonden vanaf 22 januari 2018 door het netwerk.

The Alienist is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Caleb Carr en speelt zich af in het New York van 1896; een stad van rijkdom, extreme armoede en technologische innovatie. Wanneer de stad wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden, huurt de recent benoemde politiecommissaris Theodore Roosevelt (Brian Geraghty) de hulp in van een criminele psycholoog (of 'alienist') genaamd Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Bruhl) en journalist John Moore (Luke Evans) om de zaak in het geheim te onderzoeken.

Naast de eerder genoemde acteurs zien we in de film ook talenten als Dakota Fanning, Douglas Smith, Matthew Shear en Q'orianka Kilcher. Jakob Verbruggen (Black Mirror) regisseert alle afleveringen van de miniserie. Cary Fukunaga, Eric Roth, Hossein Amini, Steve Golin en Rosalie Swedlin doen dienst als uitvoerend producenten van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.