Forest Whitaker in tv-prequel 'American Gangster'

Forest Whitaker in 'American Gangster'-prequel

Whitaker zal maffiabaas Bumpy Johnson spelen in de serie.

Zilko Tarici, 25 oktober 2017 14:25

Chris Brancato, een van de bedenkers van Netflix-serie Narcos, werkt momenteel aan een serie die als prequel moet fungeren op Ridley Scotts film American Gangster uit 2007. Denzel Washington en Russell Crowe speelden de hoofdrollen in deze film.

De serie zal als setting de New Yorkse wijk Harlem uit de jaren '60 gebruiken en speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in de film af. We volgen in de serie maffiabaas Bumpy Johnson, die door Forest Whitaker gespeeld zal worden. In de film zagen we Clarence Williams kort als Johnson, maar dit personage kwam in het begin van de film om het leven door een hartaanval, waardoor Frank Lucas (Washington) Johnsons rol op zich kon nemen.

Johnson was een goede vriend van Malcolm X, en de serie zal dan ook laten zien hoe de criminele onderwereld van New York vaak in aanraking kwam met de bekende 'civil rights movement'.

Rapper Kendrick Lamar zal naar verluidt muziek maken voor de serie. Er is nog geen titel bekendgemaakt (hoewel het waarschijnlijk is dat dit een variatie op American Gangster zal zijn) en we weten ook nog niet wie welk netwerk de serie zal uitzenden.

Bron: Screen Daily

Lees meer over: Forest Whitaker, American Gangster, Chris Brancato, Narcos, Kendrick Lamar, Denzel Washington, Ridley Scott

Populair nieuws