search

Ons nieuws van woensdag 25 oktober 2017

Blu-ray review 'The Flash' - Seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'The Flash' - Seizoen 3

Die tv-versie van de superheld.

Bedenkers: Greg Berlanti | Andrew Kreisberg | Geoff Johns | Cast: Grant Gustin (Barry Allen / Flash), Candice Patton (Iris West), Danielle Panabaker (Dr. Caitlin Snow), Rick Cosnett (Eddie Thawne), Carlos Valdes (Cisco Ramon / Vibe), Tom Cavanagh (Eobard Thawne / Reverse-Flash) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: The CW | FOX

Eerder deze maand trapte The Flash alweer het vierde seizoen af. De supersnelle superheld, die binnenkort ook op het witte doek te zien is - al is dat wel een andere Flash -, houdt de superheldenfans nog steeds aan de buis gekluisterd. En dat is ook niet raar, want de seizoenen rond het personage van acteur Grant Gustin bestaan uit maar liefst 23 afleveringen vol allerlei personages, goeie- en slechteriken.

Onlangs bracht Warner Home Video seizoen 3 uit op Blu-ray, opnieuw rijkelijk gevuld met bonusmateriaal. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en synopsis.



In seizoen 3 lijkt forensisch wetenschapper Barry Allen - The Flash - alles voor elkaar te hebben. Zijn ouders zijn in leven. Zijn vriendin is de mooie, slimme Iris West. Bovendien kan hij achteroverleunen terwijl een nieuwe snelheidsmaniak - Kid Flash - Central City beschermt. Maar hoe mooier Barry's leven wordt, hoe meer risico hij loopt. Zijn aartsvijand Reverse Flash waarschuwt Barry voor heftige gevolgen als hij in het alternatieve Flashpoint-universum blijft: behalve geheugenverlies zullen ook zijn krachten verdwijnen.



Uitgave: The Flash - seizoen 3 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x gem. 40 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888227794 | Release: november 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het derde seizoen van The Flash zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staat per schijf duidelijk aangegeven welke afleveringen erop terug te vinden zijn, inclusief de titels, een Engelstalige synopsis en het vele bonusmateriaal.

Beeld en geluid
Het beeld van deze Blu-ray uitgave stelt opnieuw niet teleur. De beeldvullende weergave is in de kleuren ijzersterk en de High Def-scherpte is ook duidelijk aanwezig. Van ruis of andere onvolkomenheden is geen sprake. De visuele effecten zijn uiteraard niet van blockbuster-kwaliteit, maar soms ziet het geheel er toch best knap uit. Ook in het donker is alles prima te volgen. Al met al blijft het fijn om een serie in High Definition te zien. Het geluid wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD track. Er zijn tijdens de actiescènes wel wat surround effect te horen, maar ook nu wordt veel van gebeurtenissen overstemd de muzikale begeleiding.

Bonusmateriaal
Het vele bonusmateriaal staat verspreid over de vier schijven. Zo is op de eerste schijf de featurette 'Villain School: The Flash Rogues' waarin de verschillende slechteriken worden toegelicht en de tweede schijf biedt een blik op hoe de grootse drie delige cross-over tussen de verschillende DC-series van The CW zijn gemaakt. Meer extra's staan op de derde schijf, met featurettes over de Gorilla Grodd-afleveringen, de musical cross-over met Supergirl en de muziek in de serie. De laatste schijf belicht de Comic-Con Panel in 2016, het belangrijke Flashpoint en de regie van Kevin Smith. Ook is er een Gag Reel aan te zetten.

Seizoen 4 gestart
Net als Arrow, Supergirl en Legends of Tomorrow startte The Flash begin deze maand met een nieuw seizoen. Mogelijk zal ook de nieuwe serie Black Lightning (2018) zich bij het Arrowverse voegen, maar voorlopig wordt deze gebracht als een losstaande serie. Het nieuwe seizoen van The Flash bestaat opnieuw uit 23 afleveringen. Hieronder de trailer voor Seizoen 4 van The Flash:

[video]vCIcgA_x_xc[/video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS-serie 'Zoo' geschrapt na drie seizoenen
Series / Nieuws

CBS-serie 'Zoo' geschrapt na drie seizoenen

Na het eerste seizoen kon de serie op steeds minder kijkers rekenen.

CBS heeft laten weten dat hun serie Zoo geschrapt wordt na slechts drie seizoenen. Zoo is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur James Patterson.

De spannende serie gaat over een golf aan onverwachte gewelddadige aanvallen door allerhande dieren op mensen die overal ter wereld plaatsvinden. De hoofdrollen in Zoo worden gespeeld door James Wolk, Billy Burke, Nonso Anozie, Kristen Connolly, Alyssa Diaz, Josh Salatin en Gracie Dzienny.

Het eerste seizoen van Zoo was in 2015 een van de best bekeken series van die betreffende zomer, ondanks dat de critici er gehakt van maakten. Tijdens het derde seizoen daalde het kijkcijferaantal met bijna twee miljoen mensen ten opzichte van het tweede seizoen, waardoor CBS genoodzaakt was om de serie te schrappen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forest Whitaker in tv-prequel 'American Gangster'
Series / Nieuws

Forest Whitaker in tv-prequel 'American Gangster'

Whitaker zal maffiabaas Bumpy Johnson spelen in de serie.

Chris Brancato, een van de bedenkers van Netflix-serie Narcos, werkt momenteel aan een serie die als prequel moet fungeren op Ridley Scotts film American Gangster uit 2007. Denzel Washington en Russell Crowe speelden de hoofdrollen in deze film.

De serie zal als setting de New Yorkse wijk Harlem uit de jaren '60 gebruiken en speelt zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in de film af. We volgen in de serie maffiabaas Bumpy Johnson, die door Forest Whitaker gespeeld zal worden. In de film zagen we Clarence Williams kort als Johnson, maar dit personage kwam in het begin van de film om het leven door een hartaanval, waardoor Frank Lucas (Washington) Johnsons rol op zich kon nemen.

Johnson was een goede vriend van Malcolm X, en de serie zal dan ook laten zien hoe de criminele onderwereld van New York vaak in aanraking kwam met de bekende 'civil rights movement'.

Rapper Kendrick Lamar zal naar verluidt muziek maken voor de serie. Er is nog geen titel bekendgemaakt (hoewel het waarschijnlijk is dat dit een variatie op American Gangster zal zijn) en we weten ook nog niet wie welk netwerk de serie zal uitzenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' krijgt tweede seizoen

CBS gaat verder!

CBS heeft besloten om Star Trek: Discovery een tweede seizoen te gunnen. De serie keert dan vermoedelijk volgend jaar terug, al kunnen we ons afvragen of dat wel lukt. Het eerste seizoen van de show kostte ook veel meer tijd om te maken dan de zender oorspronkelijk had verwacht.

In een statement over het vernieuwen van de serie, liet CBS het volgende weten:
"Met slechts zes afleveringen, heeft Star Trek: Discovery gezorgd voor groei in het aantal abonnees, is de kritische ontvangst goed en is de interesse in de eerste premium versie van deze geweldige franchise groot. De serie heeft een opmerkelijk creatief team en een goede cast, die hun mogelijkheid om het Star Trek nalatenschap te dragen hebben gedemonstreerd."

Het eerste seizoen is in twee delen gesplitst; de eerste helft eindigt op 12 november. Daarna keert de serie in januari voor nog eens zes afleveringen terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fincher hoopt op 5 seizoenen 'Mindhunter'
Series / Nieuws

Fincher hoopt op 5 seizoenen 'Mindhunter'

Maar gaat het lukken?

Mindhunter debuteerde een paar dagen geleden op Netflix. Maar er zijn nu al plannen voor nog eens vier seizoenen over de geschiedenis van de FBI en hoe die geheime dienst probeerde seriemoordenaars te begrijpen. Bedenker David Fincher hoopt er nog veel seizoenen van te kunnen maken.

Dat laat acteur Holt McCallany die samen met Jonathan Groff een hoofdrol heeft, weten in een interview met de site Screen Rant. "Je weet dat ik in kleine, nou ja, ondersteunende rollen zit," vertelde McCallany over zijn rollen in Fincher-films. "Dus ik vond het geweldig om teruggevraagd te worden door David voor een van de hoofdrollen. Ik geloof in zijn talent en hoor dat hij vijf seizoenen wil maken. Vijf seizoenen rond deze fantastische personages, en ik ben erg hoopvol dat die er ook komen."

Mocht je het je afvragen: McCallany zat eerder in een aantal Fincher-films, waaronder Alien 3 en Fight Club. In deze serie speelt hij de rol van Bill Tench, die samen met partner Holden Ford (Groff) interviews met diverse seriemoordenaars afneemt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie companions voor nieuwe 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Drie companions voor nieuwe 'Doctor Who'

Jodie Whittaker heeft een volle TARDIS straks.

Het is ondertussen een tijdje geleden dat onthuld werd dat actrice Jodie Whittaker de rol van Doctor Who zou gaan overnemen van Peter Capaldi. Nu heeft showrunner Chris Chibnall ook bekend gemaakt dat er niet één, niet twee, maar drie companions komen.

Acteur Bradley Walsh is gecast als Graham, Tosin Cole als Ryan en Mandip Gill is Yasmin. Daarmee heeft het personage maar liefst drie maten in de TARDIS. Dat is enigszins vernieuwend, want voorgaande Doctors hadden er normaliter hooguit twee. De vraag is nog in welke hoedanigheid de drie allemaal steeds samen te zien zullen zijn. Het kan ook dat Chibnall ze zo nu en dan af zal wisselen.

In de herfst van 2018 zal Whittaker debuteren als de nieuwe Doctor. Eerst is er deze kerst nog een special waarin we afscheid kunnen nemen van Capaldi's Doctor. Het elfde seizoen telt overigens tien afleveringen, elk van vijftig minuten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen