search
Blu-ray review 'The Flash' - Seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'The Flash' - Seizoen 3

Die tv-versie van de superheld.

Bedenkers: Greg Berlanti | Andrew Kreisberg | Geoff Johns | Cast: Grant Gustin (Barry Allen / Flash), Candice Patton (Iris West), Danielle Panabaker (Dr. Caitlin Snow), Rick Cosnett (Eddie Thawne), Carlos Valdes (Cisco Ramon / Vibe), Tom Cavanagh (Eobard Thawne / Reverse-Flash) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: The CW | FOX

Eerder deze maand trapte The Flash alweer het vierde seizoen af. De supersnelle superheld, die binnenkort ook op het witte doek te zien is - al is dat wel een andere Flash -, houdt de superheldenfans nog steeds aan de buis gekluisterd. En dat is ook niet raar, want de seizoenen rond het personage van acteur Grant Gustin bestaan uit maar liefst 23 afleveringen vol allerlei personages, goeie- en slechteriken.

Onlangs bracht Warner Home Video seizoen 3 uit op Blu-ray, opnieuw rijkelijk gevuld met bonusmateriaal. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en synopsis.In seizoen 3 lijkt forensisch wetenschapper Barry Allen - The Flash - alles voor elkaar te hebben. Zijn ouders zijn in leven. Zijn vriendin is de mooie, slimme Iris West. Bovendien kan hij achteroverleunen terwijl een nieuwe snelheidsmaniak - Kid Flash - Central City beschermt. Maar hoe mooier Barry's leven wordt, hoe meer risico hij loopt. Zijn aartsvijand Reverse Flash waarschuwt Barry voor heftige gevolgen als hij in het alternatieve Flashpoint-universum blijft: behalve geheugenverlies zullen ook zijn krachten verdwijnen.Uitgave: The Flash - seizoen 3 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x gem. 40 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888227794 | Release: november 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het derde seizoen van The Flash zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staat per schijf duidelijk aangegeven welke afleveringen erop terug te vinden zijn, inclusief de titels, een Engelstalige synopsis en het vele bonusmateriaal.

Beeld en geluid
Het beeld van deze Blu-ray uitgave stelt opnieuw niet teleur. De beeldvullende weergave is in de kleuren ijzersterk en de High Def-scherpte is ook duidelijk aanwezig. Van ruis of andere onvolkomenheden is geen sprake. De visuele effecten zijn uiteraard niet van blockbuster-kwaliteit, maar soms ziet het geheel er toch best knap uit. Ook in het donker is alles prima te volgen. Al met al blijft het fijn om een serie in High Definition te zien. Het geluid wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD track. Er zijn tijdens de actiescènes wel wat surround effect te horen, maar ook nu wordt veel van gebeurtenissen overstemd de muzikale begeleiding.

Bonusmateriaal
Het vele bonusmateriaal staat verspreid over de vier schijven. Zo is op de eerste schijf de featurette 'Villain School: The Flash Rogues' waarin de verschillende slechteriken worden toegelicht en de tweede schijf biedt een blik op hoe de grootse drie delige cross-over tussen de verschillende DC-series van The CW zijn gemaakt. Meer extra's staan op de derde schijf, met featurettes over de Gorilla Grodd-afleveringen, de musical cross-over met Supergirl en de muziek in de serie. De laatste schijf belicht de Comic-Con Panel in 2016, het belangrijke Flashpoint en de regie van Kevin Smith. Ook is er een Gag Reel aan te zetten.

Seizoen 4 gestart
Net als Arrow, Supergirl en Legends of Tomorrow startte The Flash begin deze maand met een nieuw seizoen. Mogelijk zal ook de nieuwe serie Black Lightning (2018) zich bij het Arrowverse voegen, maar voorlopig wordt deze gebracht als een losstaande serie. Het nieuwe seizoen van The Flash bestaat opnieuw uit 23 afleveringen. Hieronder de trailer voor Seizoen 4 van The Flash:

[video]vCIcgA_x_xc[/video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen