Blu-ray review: 'The Leftovers' seizoen 3

Blu-ray review: 'The Leftovers' seizoen 3

Prachtige uitgave van deze mooie serie.

Jim Pedd, 30-10-2017 15:43

Bedenkers: Damon Lindelof, Tom Perrotta | Cast: Liv Tyler (Meg Abbott), Justin Theroux (Kevin Garvey), Amy Brenneman (Laurie Garvey), Christopher Eccleston (Matt Jamison), Chris Zylka (Tom Garvey) | Zender: HBO | Jaren: 2014-2017
Stel je voor: er verdwijnen ineens 140 miljoen mensen. Wat voel je dan? Hoe ervaar je zoiets en hoe gaat het dan verder met de wereld? Die vragen staan centraal in HBO-serie The Leftovers, die afgelopen jaar na drie seizoenen tot een einde kwam.

De serie werd in de eerste twee seizoenen prima bekeken, maar niet zo goed als normaalgesproken nodig zou zijn bij een show met deze kosten. En dus werd de locatie van het derde seizoen veranderd en mochten showrunners Damon Lindelof en Tom Perrotta het verhaal in elk geval afronden. In het derde seizoen komen de gezinnen Garvey en Murphy samen in hun zoektocht naar een verklaring voor de plotselinge verdwijning. En komt alles samen"

Het derde seizoen werd unaniem positief ontvangen. Op RottenTomatoes scoort het seizoen een 9,43 van de 10. "Met ambitieuze verhalen en bijzonder sterk werk van de cast, benadert het derde seizoen van The Leftovers de conclusie van de serie met net zoveel zelfvertrouwen als het ooit begon."


Blu-ray: The Leftovers seizoen 3 | Duur: 8 afleveringen / 55 minuten | Release: oktober 2017 | Video: 16:9 | Audio: DTS-HD MA: Engels 5.1 / DTS-Digital: Frans 2.0, Spaans 2.0, Italiaans 5.1, Portugees 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-01889596974 | Met dank aan: Warner Bros.

Het derde seizoen wordt aangeleverd in eenzelfde verpakking als de voorgaande seizoenen. Daardoor past deze Blu-ray uitgave ook netjes bij die van de vorige twee seizoenen en kan je je collectie mooi afmaken. In de hoes tref je enkel twee schijven aan, met daarop dezelfde foto als de voorkant van de keepcase. Links in de hoes verder een overzicht met welke afleveringen op welke schijf staan.

Audio en video
Ook dit laatste seizoen van The Leftovers ziet er mooi uit. HBO heeft ervoor gekozen om de serie in hoge kwaliteit af te laten maken en dat zie je dus terug. Het gevolg: details zijn haarscherp (tot de kleinste rimpeltjes en haartjes) en kleuren over het geheel genomen natuurgetrouw. De audio is verder ook goed: dialoog staat centraal in The Leftovers en al helemaal in dit redelijk filosofische laatste seizoen. Dat heeft dan ook de voornaamste aandacht en daarmee is het al met al een mooie uitgave.

Toekomst
The Leftovers is met dit derde seizoen tot een mooie en zeer bevredigende conclusie gekomen. Nieuwe seizoenen zijn niet in de maak en spin-offs zullen er niet komen.

Lees meer over: bluray, dvd, blu ray, recensie, review, the leftovers, damon lindelof, tom perrotta, liv tyler, justin theroux, amy brenneman, christopher eccleston, chris zylka, hbo

Informatie over de serie: The Leftovers

Populair nieuws