search

Ons nieuws van maandag 30 oktober 2017

Blu-ray review: 'The Leftovers' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'The Leftovers' seizoen 3

Prachtige uitgave van deze mooie serie.

Bedenkers: Damon Lindelof, Tom Perrotta | Cast: Liv Tyler (Meg Abbott), Justin Theroux (Kevin Garvey), Amy Brenneman (Laurie Garvey), Christopher Eccleston (Matt Jamison), Chris Zylka (Tom Garvey) | Zender: HBO | Jaren: 2014-2017

Stel je voor: er verdwijnen ineens 140 miljoen mensen. Wat voel je dan? Hoe ervaar je zoiets en hoe gaat het dan verder met de wereld? Die vragen staan centraal in HBO-serie The Leftovers, die afgelopen jaar na drie seizoenen tot een einde kwam.

De serie werd in de eerste twee seizoenen prima bekeken, maar niet zo goed als normaalgesproken nodig zou zijn bij een show met deze kosten. En dus werd de locatie van het derde seizoen veranderd en mochten showrunners Damon Lindelof en Tom Perrotta het verhaal in elk geval afronden. In het derde seizoen komen de gezinnen Garvey en Murphy samen in hun zoektocht naar een verklaring voor de plotselinge verdwijning. En komt alles samen…

Het derde seizoen werd unaniem positief ontvangen. Op RottenTomatoes scoort het seizoen een 9,43 van de 10. "Met ambitieuze verhalen en bijzonder sterk werk van de cast, benadert het derde seizoen van The Leftovers de conclusie van de serie met net zoveel zelfvertrouwen als het ooit begon."



Blu-ray: The Leftovers seizoen 3 | Duur: 8 afleveringen / 55 minuten | Release: oktober 2017 | Video: 16:9 | Audio: DTS-HD MA: Engels 5.1 / DTS-Digital: Frans 2.0, Spaans 2.0, Italiaans 5.1, Portugees 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-01889596974 | Met dank aan: Warner Bros.

Het derde seizoen wordt aangeleverd in eenzelfde verpakking als de voorgaande seizoenen. Daardoor past deze Blu-ray uitgave ook netjes bij die van de vorige twee seizoenen en kan je je collectie mooi afmaken. In de hoes tref je enkel twee schijven aan, met daarop dezelfde foto als de voorkant van de keepcase. Links in de hoes verder een overzicht met welke afleveringen op welke schijf staan.

Audio en video
Ook dit laatste seizoen van The Leftovers ziet er mooi uit. HBO heeft ervoor gekozen om de serie in hoge kwaliteit af te laten maken en dat zie je dus terug. Het gevolg: details zijn haarscherp (tot de kleinste rimpeltjes en haartjes) en kleuren over het geheel genomen natuurgetrouw. De audio is verder ook goed: dialoog staat centraal in The Leftovers en al helemaal in dit redelijk filosofische laatste seizoen. Dat heeft dan ook de voornaamste aandacht en daarmee is het al met al een mooie uitgave.

Toekomst
The Leftovers is met dit derde seizoen tot een mooie en zeer bevredigende conclusie gekomen. Nieuwe seizoenen zijn niet in de maak en spin-offs zullen er niet komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer tv-serie '9-1-1'!
Series / Trailer

Trailer tv-serie '9-1-1'!

De andere kant van de lijn.



FOX heeft weer een spannende nieuwe tv-serie voor ons in petto. Dit keer krijgen we een blik op hoe effectief het Amerikaanse noodnummer 911 werkt. De serie heet ook 9-1-1, met Connie Britton (Friday Night Lights, Nashville) aan de andere kant van de lijn.

Een andere belangrijke rol is voor Ryan Murphy, bekend van series als American Horror Story en American Crime Story. 9-1-1 richt zich op het werk en het dagelijks leven van 'first responders' bij onder meer de politie en brandweer.

Andere rollen in 9-1-1, bedacht door Murphy en Brad Falchuck (Glee), zijn voor Peter Krause (Six Feet Under), Angela Bassett (American Horror Story), Oliver Stark (Into the Badlands), Aisha Hinds (Underground), Kenneth Choi (Sons of Anarchy) en Rockmond Dunbar (Prison Break).

In januari debuteert 9-1-1 op FOX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Stranger Things' al in de maak
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Stranger Things' al in de maak

Maar wanneer is het te zien?

Het tweede seizoen van Netflix-hit Stranger Things is pas net te zien, maar de derde reeks is alvast in de maak. Bedenkers Matt en Ross Duffer hebben tijdens een interview met Deadline bevestigd begonnen te zijn met werken aan het volgende seizoen.

"Het moeilijkste van dit verhaal, is dat we meerdere verhaallijnen volgen en ze min of meer tegelijk en in harmonie moeten opbouwen. Dat is altijd het moeilijkste als we beginnen met schrijven," aldus Ross Duffer. "Net zoals we op dit moment het derde seizoen opbouwen. Het moeilijkste is om de boel gelijktijdig op te bouwen. Dat is altijd een uitdaging en dat leren we nog. Ik bedoel, we proberen een acht of negen uur durende film te maken, en dan kan het erg ingewikkeld zijn om de boel op één lijn te krijgen."

Het derde seizoen is nog niet officieel besteld door Netflix, maar we weten wel dat de streamingdienst graag de volgende twee seizoenen back-to-back wil maken. Tegelijk schijnen de showrunners daar niet voor open te staan, omdat ze genoeg tijd willen hebben om de boel goed op te bouwen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser 'Stargate Origins'
Series / Video/clip/featurette

Eerste teaser 'Stargate Origins'

Terug naar de basis!

Het duurt nog even voordat we Stargate Origins te zien zullen krijgen, maar de eerste teaser is eindelijk vrijgegeven. Het gaat om een featurette die wat beelden van achter de schermen bevat. Duidelijk is dat men probeert een authentieke serie te maken, die terugkeert naar de wortels van de franchise.

Stargate Origins draait om de jonge Catherine Langford, een rol die gespeeld wordt door Ellie Gall. Zij onderneemt "een onverwacht avontuur om het mysterie van wat voorbij de Stargate ligt te ontrafelen en de Aarde zo te redden van een onvoorstelbaar duister." De tien afleveringen zijn geschreven door Mark Ilvedson en Justin Michael Terry.

Centraal staat de vroege geschiedenis van Catherine, de ontdekking van de Stargate en de eerste reizen die ondernomen werden naar andere planeten. De eerste teaser is hieronder te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.