search
Netflix zet Kevin Spacey definitief aan de kant
Series / Nieuws

Netflix zet Kevin Spacey definitief aan de kant

Mogelijk verschijnt alsnog het zesde seizoen.

De vele beschuldigingen van seksuele intimidatie en opgepast gedrag aan het adres van Kevin Spacey heeft Netflix doen besluiten om definitief alle banden met de acteur te verbreken. Al is hiermee nog geen definitieve punt gezet achter House of Cards.


Dat Netflix deze keuze heeft gemaakt heeft ongetwijfeld te maken met de toenemende beschuldigingen. De laatste beschuldigingen kwamen van personen actief op de set van House of Cards, een van de succesvolste series van de streamingsdienst. Netflix in een officieel statement: "Hoewel we de beschuldigingen nog onderzoeken, is Spacey per direct geschorst."

De opnames voor het zesde seizoen waren een paar dagen geleden al stilgelegd, maar het is nog onduidelijk het Netflix verder wil met het sowieso laatste seizoen. De zender zoekt nog naar een mogelijkheid om het seizoen zonder Spacey af te ronden.

Netflix heeft overigens wel de stekker uit de biopic over schrijver Gore Vidal getrokken. Met Spacey als hoofdrolspeler bevond de film zich in de afronding, aangezien de opnames al hebben plaatsgevonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen