search

Ons nieuws van zaterdag 4 november 2017

Warner Bros. werkt aan 'Lord of the Rings'-serie
Series / Nieuws

Warner Bros. werkt aan 'Lord of the Rings'-serie

Dit klinkt interessant!

Warner Bros. Television en de Tolkien Estate zijn met Amazon Studios in gesprek om een tv-serie te ontwikkelen welke gebaseerd moet worden op de bekende The Lord of the Rings-boekenreeks. Volgens Variety is Amazon CEO Jeff Bezos zelf bij de nog prille onderhandelingen betrokken.

Volgens Variety hebben Warner en de Tolkiens het idee al bij meerdere partijen neergelegd en wordt Amazon gezien als de frontrunner om de uitzendrechten te krijgen. De keuze om een dergelijk groot project op te pakken zou in de nieuwe strategie van Amazon liggen.

De nieuwe samenwerkingen tussen Warner en de erfgenamen van J.R.R. Tolkien is het gevolg van het afronden van flink wat juridisch getouwtrek.

Eerder verschenen uiteraard de Lord of the Rings-trilogie en de Hobbit-trilogie. De twee filmreeksen leverden gezamenlijk maar liefst $5,8 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het gigantische succes van Game of Thrones zal de partijen ongetwijfeld doen geloven in een succesvol tv-avontuur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twilight Zone'-reboot onderweg van 'Get Out'-regisseur
Series / Nieuws

'Twilight Zone'-reboot onderweg van 'Get Out'-regisseur

Een derde revival is aanstaande.

Al vaker werd er gesproken over een reboot van de bekende sciencefiction-horrorserie Twilight Zone. En deze lijkt er nu ook daadwerkelijk te gaan komen. Get Out-schrijver/regisseur Jordan Peele ontwikkelt de reboot namelijk voor CBS All Access. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Afgelopen donderdag is dit nieuws onthuld door CBS Corp.-CEO Leslie Moonves. Het is nog niet bekend of er gelijk een complete serie is besteld of dat er eerst een pilot wordt opgeleverd. CBS is ook de zender die de originele serie met vijf seizoenen (1959-1964) uitzond. In 1985 was er een revival van in totaal drie seizoenen en in 2002 keerde de serie terug voor slechts één seizoen. Twilight Zone draait per aflevering om een ander verhaal, met ook andere personages die doorgaans in vreemde situaties terecht; het moment waarop zij de "Twilight Zone" betreden. De originele serie werd bedacht door wijlen Rod Serling.

Marco Ramirez, bekend van Daredevil en Sons of Anarchy, is aangesteld als de schrijver en moet de showrunner worden.

CBS All Access is ook het onderdak van de nieuwe Star Trek-serie Star Trek: Discovery.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet Kevin Spacey definitief aan de kant
Series / Nieuws

Netflix zet Kevin Spacey definitief aan de kant

Mogelijk verschijnt alsnog het zesde seizoen.

De vele beschuldigingen van seksuele intimidatie en opgepast gedrag aan het adres van Kevin Spacey heeft Netflix doen besluiten om definitief alle banden met de acteur te verbreken. Al is hiermee nog geen definitieve punt gezet achter House of Cards.

Dat Netflix deze keuze heeft gemaakt heeft ongetwijfeld te maken met de toenemende beschuldigingen. De laatste beschuldigingen kwamen van personen actief op de set van House of Cards, een van de succesvolste series van de streamingsdienst. Netflix in een officieel statement: "Hoewel we de beschuldigingen nog onderzoeken, is Spacey per direct geschorst."

De opnames voor het zesde seizoen waren een paar dagen geleden al stilgelegd, maar het is nog onduidelijk het Netflix verder wil met het sowieso laatste seizoen. De zender zoekt nog naar een mogelijkheid om het seizoen zonder Spacey af te ronden.

Netflix heeft overigens wel de stekker uit de biopic over schrijver Gore Vidal getrokken. Met Spacey als hoofdrolspeler bevond de film zich in de afronding, aangezien de opnames al hebben plaatsgevonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' gaat misschien nog wel decennia lang door
Series / Nieuws

'The Walking Dead' gaat misschien nog wel decennia lang door

Ondanks de dalende kijkcijfers is AMC zeer positief over de toekomst van de serie.

Ondanks een lichte daling in kijkcijfers, blijft AMC's The Walking Dead wereldwijd een van de best bekeken series en een grote bron van inkomsten voor het netwerk. Toen AMC-CEO Josh Sapan echter met Wall Street-analysten sprak, was hij misschien iets te enthousiast over de toekomst van de serie toen hij liet doorschemeren dat hij de franchise wil uitmelken tot de laatste druppel.

Sapan hintte zelfs naar wellicht decennia aan nieuwe Walking Dead-afleveringen en andere projecten:

"We nemen het woord franchise niet zomaar in de mond. We nemen het zeer serieus en hebben de beste franchises bestudeerd. Sommige franchises lopen al 30, 40 of 50 jaar lang. Er zit een hoop potentie in onze franchise. The Walking Dead is nog steeds megapopulair en wij zijn van plan om die populariteit nog heel lang in stand te houden."

Sapan liet daarnaast weten dat we in de nabije toekomst nieuwe games, merchandise en virtual reality-producten rondom de franchise kunnen verwachten. Het achtste seizoen van The Walking Dead ging twee weken geleden van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.