Dvd review 'Chicago Med' - Seizoen 2

Dvd review 'Chicago Med' - Seizoen 2

Na Fire en PD nu ook Med.

Bram de Groot, 12 november 2017 om 15:11

Bedenkers: Dick Wolf | Matt Olmstead | Cast: Nick Gehlfuss (Dr. Will Halstead), Yaya DaCosta (April Sexton), Torrey DeVitto (Dr. Natalie Manning), Rachel DiPillo (Dr. Sarah Reese), Colin Donnell (Dr. Connor Rhodes), Brian Tee (LCDR Dr. Ethan Choi) e.a. | Uitzending serie: 2015 - Heden | Tv-zenders: NBC
Als tweede spin-off van Chicago Fire duikt Chicago Med binnenkort het derde seizoen in. De serie over de spoedeisende hulp van het Gaffney Chicago Medical Center wordt bijna net zo goed bekeken als de "moederserie" met gemiddeld een kleine 10 miljoen kijkers per aflevering. Ook zijn er cross-overs met Chicago Fire en de eerste spin-off Chicago P.D.

Onlangs bracht Universal Pictures het tweede seizoen uit op Dvd. Hieronder de trailer, gevolg door de synopsis en een blik op de schijven.


In het tweede seizoen van Chicago Med staan de levens op het spel en de toegewijde dokters, verpleegsters en werknemers van het drukste ziekenhuis van Chicago zijn degenen die je kunt vertrouwen. De de emoties lopen hoog op wanneer er dingen veranderen op de Eerste Hulp. Een groot aantal professionele en persoonlijke problemen, van juridische tegenslagen, romantische verwikkelingen, ziektes tot het illustere werk-privé balans, dreigen er voor te zorgen dat de focus van de medici weg ebt.

Uitgave: Chicago Med - Seizoen 2 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 23 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083127671 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het derde seizoen van Chicago Med zitten vastgeklikt in een standaard Dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is er helaas geen extra informatie geplaatst over de afleveringen; to bad.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is gelijk aan die we eerder hebben gezien bij de Dvd-uitgave van Chicago Fire Seizoen 5. De kleuren ogen natuurlijk en sluiten aan op het wat snellere camerawerk dat vermoedelijk realisme moet uitstralen. Ook bij Chicaga Med doet de serie soms wat soap-achtig aan, zowel in aanpak als in het beeld. De scherpte blijkt minder aanwezig, maar gelukkig is het voor een SD-uitgave nog redelijk netjes. De dialoog en de muzikale ondersteuning worden via de dolby digital surroundtrack netjes verspreid via de verschillende speakers. Verwacht verder geen spectaculaire geluidseffecten.

Geen extra's
In tegenstelling tot de uitgave van Chicago Fire zijn er geen extra's terug te vinden op de zes discs van Chicago Med. En dit is voor de fans uiteraard jammer. Overigens waren er tijdens seizoen 2 geen cross-overs met de andere Chicago-series.

Seizoen 3 deze maand van start
Op 21 november start NBC met het uitzenden van het derde seizoen van Chicago Med. Van het nieuwe seizoen verschijnen naar verwachting 20 afleveringen. Dit seizoen had eigenlijk al van start moeten gaan, maar NBC verplaatste de aftrap naar hun zogenoemde "midseason schedule". Hieronder een voorproefje op het nieuwe seizoen.


Lees meer over: Chicago Med, Chicago PD, Chicago Fire, Seizoen 2, Dvd

Populair nieuws