Spacey kan niet ontslagen worden bij 'House of Cards'

Hij heeft geen moraliteitsclausule in zijn contract.

Jim Pedd, 16-11-2017 12:16

Netflix had er niet lang voor nodig om Kevin Spacey aan de kant te zetten, nadat Anthony Rapp hem van seksueel misbruik beschuldigde. Het plan van de producenten van House of Cards was vervolgens om de acteur uit de serie te schrijven, maar dat lijkt niet heel eenvoudig te zijn. Het lijkt erop dat de serie simpelweg cancellen de beste weg voorwaarts is.
The Blast stelt dat Spacey door zijn rol als producent en voormalige sterrendom, "geen moraliteitsclausule in zijn contract heeft, die voldoende kan zijn om hem wegens persoonlijke handelingen te ontslaan uit de productie."[i] Een langdurig ontslag schijnt alleen mogelijk te zijn als hij [i]"niet beschikbaar of verhinderd is om aan zijn contractuele verplichtingen te voldoen."

Door het ontbreken van een dergelijke clausule, is het simpelweg ontslaan van de acteur niet zomaar een optie. Daar komt bij dat het team rond Spacey op dit moment terugslaat en stelt dat de controverse enkel gebruikt wordt om hem zoveel mogelijk te benadelen. Wat de uitkomst daarvan zal zijn, weten we voorlopig niet, maar Netflix moet nu 2.000 mensen betalen zonder dat er werk verricht wordt.


Bron: The Blast

Lees meer over: House of Cards, Kevin Spacey, Robin Wright, Opnames, Netflix, Anthony Rapp

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in