search
'Galaxy Quest' mengt oude en nieuwe cast

'Galaxy Quest' mengt oude en nieuwe cast

Paul Scheer vindt dat er echt goede redenen zijn om de serie te laten terugkeren.

Jim Pedd
Galaxy Quest is een cultklassieker uit 1999 van regisseur Dean Parisot, met een topcast. Maar de film wordt - zoals het hoort bij zo'n film - vaak vergeten. Tot Amazon zijn eigen films en series ging maken, want afgelopen augustus pikte de webgigant de rechten op. Paul Scheer maakt een serieversie van de franchise en vertelde hoe hij dat voor ogen heeft.

"We mengen twee casts," begon Scheer. "Er komen allerlei losse avonturen langs, maar tegelijk kijk ik niet naar dit eerste seizoen als episodisch, maar een verhaal dat zich over meerdere afleveringen afspeelt. Dat is de enige manier hoe ik ernaar heb gekeken. Ik wil ook vermijden dat mensen het gevoel krijgen dat het enkel een reboot is omdat er een reboot kon komen. Nee, er zitten echte redenen achter deze beslissingen."

In het verleden was er al eens het verhaal dat oorspronkelijke castleden terug zouden keren, al weten we niet wie. Tim Allen, Sigourney Weaver, Sam Rockwell, Tony Shalhoub, Daryl Mitchell, Justin Long en ook Alan Rickman speelden allemaal in de spoof.

Aanbevolen artikelen