search

Ons nieuws van vrijdag 17 november 2017

Trailer 'Frontier' seizoen 2 met Jason Momoa
Series / Video/clip/featurette

Trailer 'Frontier' seizoen 2 met Jason Momoa

De goed ontvangen serie van Netflix.



Het tweede seizoen van de goed ontvangen serie Frontier debuteerde onlangs al op de Canadese versie van Discovery Channel en later deze maand verschijnt het seizoen ook op Netflix. Hierboven zie je een eerste trailer.

De serie heeft een hoofdrol voor Jason Momoa (Game of Thrones, Justice League) en verkent de prachtige Amerikaanse wildernis en zoomt in op de moeizame relatie tussen lokale stammen en Europeanen die in bloederige gevechten verstrengeld raken. Uiteraard staat er maar één ding centraal: wie heeft of krijgt de macht.

Naast Momoa zijn er rollen voor Landon Liboriron, Jessica Matten, Zoe Boyle, Alun Armstrong, Katie McGrath en Shawn Doyle. Op 24 november is seizoen 2 van Frontier te zien op Netflix. Een derde seizoen is al besteld.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Elfman gecast in 'Fear the Walking Dead' S4
Series / Nieuws

Jenna Elfman gecast in 'Fear the Walking Dead' S4

Het nieuwe seizoen van de spinoff wordt in 2018 verwacht.

Volgens The Hollywood Reporter is Jenna Elfman (Dharma & Greg) de nieuwste toevoeging aan de cast van het vierde seizoen van Fear the Walking Dead. Welk personage ze precies zal spelen is nog onbekend, maar we weten wel dat de Golden Globe-winnaar te zien zal zijn naast Garret Dillahunt, een andere nieuwkomer in de serie.

De productie van de serie is momenteel verplaatst van Mexico naar de Amerikaanse staat Texas, welke nu als setting voor de serie zal dienen. Het nieuwe seizoen moet een 'crossover' worden met The Walking Dead. Volgens veel fans zou dit ook betekenen dat we Michael Cudlitz opnieuw zullen zien als Abraham.

De productie van Fear the Walking Dead wordt geproduceerd door showrunners Andrew Chambliss en Ian Goldberg, alsmede Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero en David Alpert.

Fear the Walking Dead keert ergens in 2018 terug op de buis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 2

Nu ook in Nederland te zien.

Bedenkers: Karl Schaefer, Craig Engler | Cast: Kellita Smith (warren), Keith Allan (Murphy), Russell Hodgkinson (doc), Nat Zang (10K), Anastasia Baranova (Addy) | Zender: Syfy | Jaren: 2014 "“ heden

Je hebt The Walking Dead, maar je hebt ook Z Nation. De serie is de goedkopere tegenhanger van The Asylum en Syfy, maar geen slechte poging om een heel andere en wat vlottere serie te maken. In Nederland is nu het tweede seizoen te koop, in de Verenigde Staten is de serie al een stuk verder.

In dit spannende tweede seizoen lijkt de hele wereld achter "De Murphy" aan te zitten die maar net aan een kernaanval weet te ontsnappen. Citizen Z looft een beloning uit voor Murphy en het vaccin dat in zijn bloed zit. De beloning is zo hoog dat hij en zijn team nu niet alleen tegen zombies maar ook tegen geldjagers moeten vechten. Lukt het team om het Murphy ongedeerd voor een tegengif in het lab in Californië te krijgen?

Heel goed scoorde het tweede seizoen van de serie niet, maar een positief puntje is volgens critici de humor die de serie bevat. Hij neemt zichzelf niet te serieus en dat kan ook alleen maar mooi zijn. Gemiddeld keken er 1,4 miljoen naar de serie.



Blu-ray: Z Nation seizoen 2 | Duur: 614 min. | Release: november 2017 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 4x Dvd | EAN: 8-719372-005422 | Met dank aan: eOne

Z Nation wordt in dit tweede seizoen aangeleverd in eenzelfde uitgave als het eerste. Het gaat om een mooie keepcase, die een behoorlijk sfeervol beeld van de serie geeft. Maak je de hoes open, tref je helaas een stackpack aan, waarbij de vier schijven op elkaar gestapeld zitten.

Beeld & geluid
We hebben een vrij kale uitgave gekregen van Dutch Filmworks, maar wel een die er behoorlijk sfeervol uitziet. In de hoes tref je de vier schijven aan, elk met een aantal van de vijftien afleveringen die dit seizoen rijk is. Dat het niet de duurste serie was, kan je zien aan de beelden, die wel mooi zijn opgenomen, maar lang niet altijd dat apocalyptische gevoel geven van wat duurdere series. Tegelijk zijn er genoeg details om voor sfeer te zorgen en klinkt ook de audio goed. Dialoog staat uiteraard altijd centraal.



Toekomst
Er zijn in de Verenigde Staten al twee nieuwe seizoenen gemaakt. Hier in Nederland kunnen we in december het derde seizoen op Dvd aanschaffen, wanneer de vierde reeks hier verkrijgbaar zal zijn weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazons 'Lord of the Rings'-serie kost 1 miljard dollar
Series / Nieuws

Amazons 'Lord of the Rings'-serie kost 1 miljard dollar

En wordt dan de duurste serie ooit.

De Lord of the Rings-televisieserie gaat heel duur worden. Amazon bevestigde kortgeleden dat het meerdere seizoenen van de spin-off maakt en nu horen we voor het eerst details over de serie. The Hollywood Reporter meldt dat de spin-off, die zich afspeelt voor The Fellowship of the Ring, in totaal vijf seizoenen krijgt.

Amazon schijnt maar liefst 250 miljoen dollar neergeteld te hebben voor de wereldwijde rechten op de serie. Dat is nog maar het begin van de kosten, want de boel gaat nog veel duurder worden. "Als je ook de productiebudgetten, cast, schrijvers, producenten en visueel effecten meetelt, wordt er in totaal mogelijk bijna 1 miljard dollar betaald voor de Rings-serie (die zich afspeelt in Midden-Aarde en verhaallijnen voor The Fellowship of the Ring verkent."

Ter vergelijking: Amazon betaalt ongeveer 4 miljard dollar per jaar aan originele content. Kenners in de industrie vinden het ook een "gestoord" idee, want de serie verdient straks hooguit 100 tot 110 miljoen dollar per aflevering. Dat is het bedrag dat HBO binnen zag komen voor Game of Thrones op zijn toppunt.

De vraag is dus vooral of het zich terug gaat verdienen. De hoop van Amazon zal natuurlijk zijn om heel veel nieuwe abonnees aan te trekken en dat lijkt wel gegarandeerd te lukken. Denk maar aan de box office verdienste van de zes films van Peter Jackson: 6 miljard dollar. En dan is er nog alle merchandise. Zo bezien is het dus geen gekke gok.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The X-Files' op 3 januari terug!
Series / Posters

'The X-Files' op 3 januari terug!

En bekijk een poster van het nieuwe seizoen.

2018 zal mooi beginnen voor fans van The X-Files. Fox Television heeft bekend gemaakt dat, bijna twee jaar nadat Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) voor een zes afleveringen tellende revival terugkeerden naar de geliefde franchise, de serie op 3 januari weer verder gaat.

Er komen dan tien afleveringen in een elfde seizoen, dat in augustus begon met de opnames. Daarin keren een heleboel mensen terug, maar zijn ook nieuwe gezichten te zien. Maar belangrijkst is wellicht de terugkeer van Robbie Amell en Lauren Ambrose, die in seizoen 10 de rollen van Agents Miller en Einstein speelden. Van hen werd verwacht dat ze het stokje van Duchovny en Anderson over zouden nemen.

In het elfde seizoen zullen Mulder en Scully op zoek gaan naar hun verloren zoon William. Tegelijk ligt er iets minder nadruk op de mythologie van de franchise, en komen er meer standalone afleveringen. Naar het schijnt is Anderson na dit elfde seizoen klaar met de franchise.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Galaxy Quest' mengt oude en nieuwe cast
Series / Nieuws

'Galaxy Quest' mengt oude en nieuwe cast

Paul Scheer vindt dat er echt goede redenen zijn om de serie te laten terugkeren.

Galaxy Quest is een cultklassieker uit 1999 van regisseur Dean Parisot, met een topcast. Maar de film wordt - zoals het hoort bij zo'n film - vaak vergeten. Tot Amazon zijn eigen films en series ging maken, want afgelopen augustus pikte de webgigant de rechten op. Paul Scheer maakt een serieversie van de franchise en vertelde hoe hij dat voor ogen heeft.

"We mengen twee casts," begon Scheer. "Er komen allerlei losse avonturen langs, maar tegelijk kijk ik niet naar dit eerste seizoen als episodisch, maar een verhaal dat zich over meerdere afleveringen afspeelt. Dat is de enige manier hoe ik ernaar heb gekeken. Ik wil ook vermijden dat mensen het gevoel krijgen dat het enkel een reboot is omdat er een reboot kon komen. Nee, er zitten echte redenen achter deze beslissingen."

In het verleden was er al eens het verhaal dat oorspronkelijke castleden terug zouden keren, al weten we niet wie. Tim Allen, Sigourney Weaver, Sam Rockwell, Tony Shalhoub, Daryl Mitchell, Justin Long en ook Alan Rickman speelden allemaal in de spoof.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.