Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 2

Dvd-recensie: 'Z Nation' seizoen 2

Nu ook in Nederland te zien.

Jim Pedd, 17 november 2017 14:34

Bedenkers: Karl Schaefer, Craig Engler | Cast: Kellita Smith (warren), Keith Allan (Murphy), Russell Hodgkinson (doc), Nat Zang (10K), Anastasia Baranova (Addy) | Zender: Syfy | Jaren: 2014 – heden
Je hebt The Walking Dead, maar je hebt ook Z Nation. De serie is de goedkopere tegenhanger van The Asylum en Syfy, maar geen slechte poging om een heel andere en wat vlottere serie te maken. In Nederland is nu het tweede seizoen te koop, in de Verenigde Staten is de serie al een stuk verder.

In dit spannende tweede seizoen lijkt de hele wereld achter "De Murphy" aan te zitten die maar net aan een kernaanval weet te ontsnappen. Citizen Z looft een beloning uit voor Murphy en het vaccin dat in zijn bloed zit. De beloning is zo hoog dat hij en zijn team nu niet alleen tegen zombies maar ook tegen geldjagers moeten vechten. Lukt het team om het Murphy ongedeerd voor een tegengif in het lab in Californië te krijgen?

Heel goed scoorde het tweede seizoen van de serie niet, maar een positief puntje is volgens critici de humor die de serie bevat. Hij neemt zichzelf niet te serieus en dat kan ook alleen maar mooi zijn. Gemiddeld keken er 1,4 miljoen naar de serie.


Blu-ray: Z Nation seizoen 2 | Duur: 614 min. | Release: november 2017 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 4x Dvd | EAN: 8-719372-005422 | Met dank aan: eOne

Z Nation wordt in dit tweede seizoen aangeleverd in eenzelfde uitgave als het eerste. Het gaat om een mooie keepcase, die een behoorlijk sfeervol beeld van de serie geeft. Maak je de hoes open, tref je helaas een stackpack aan, waarbij de vier schijven op elkaar gestapeld zitten.

Beeld & geluid
We hebben een vrij kale uitgave gekregen van Dutch Filmworks, maar wel een die er behoorlijk sfeervol uitziet. In de hoes tref je de vier schijven aan, elk met een aantal van de vijftien afleveringen die dit seizoen rijk is. Dat het niet de duurste serie was, kan je zien aan de beelden, die wel mooi zijn opgenomen, maar lang niet altijd dat apocalyptische gevoel geven van wat duurdere series. Tegelijk zijn er genoeg details om voor sfeer te zorgen en klinkt ook de audio goed. Dialoog staat uiteraard altijd centraal.


Toekomst
Er zijn in de Verenigde Staten al twee nieuwe seizoenen gemaakt. Hier in Nederland kunnen we in december het derde seizoen op Dvd aanschaffen, wanneer de vierde reeks hier verkrijgbaar zal zijn weten we nog niet.

Lees meer over: bluray, dvd, blu ray, recensie, review, z nation, karl schaefer, craig engler, kellita smith, keith allan, russell hodgkinson, nat zang, anastasia baranova, syfy

Informatie over de serie: Z Nation

Populair nieuws